Hallgassa élőben!

A járványellenes korlátozások feloldásával fokozódhatnak a biztonsági fenyegetések az Egyesült Államokban

Konkrét fenyegetések megnevezése nélkül a riasztás arra figyelmeztet, hogy célpontok széles köre ellen követhetnek el támadásokat olyan erők, amelyek mozgásterét eddig korlátozták a járványellenes intézkedések.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével erősödhetnek a szélsőséges elemek jelentette biztonsági fenyegetések az Egyesült Államokban – közölte az amerikai belbiztonsági minisztérium egy új, terrorellenes riasztásra hivatkozva.

Konkrét fenyegetések megnevezése nélkül a riasztás arra figyelmeztet, hogy célpontok széles köre ellen követhetnek el támadásokat olyan erők, amelyek mozgásterét eddig korlátozták a járványellenes intézkedések.

A Nemzeti Terrorizmus-elhárító Rendszer riasztása szerint a járványhelyzet javulásával fokozódnak a veszélyek. A pénteken közzétett riasztás a meghosszabbítása annak a figyelmeztetésnek, amelyet a Capitolium január 6-i ostromát követően adtak ki, és amelynek érvényessége szombaton jár le.

Az Egyesült Államokon belüli szélsőséges elemeket hónapok óta erősödő faji és etnikai gyűlölet táplálja. A biztonsági kockázatokat illető aggodalmak fókusza bizonyos mértékig átkerült a hazai szélsőséges erőkre a külföldi terrorszervezetek helyett, bár a belbiztonsági tárca által közzétett riasztás figyelmeztet arra is, hogy az al-Kaida és az Iszlám Állam továbbra is inspirálhat belső támadásokra.

A potenciális terrorfenyegetések komplex körébe tartoznak még az Egyesült Államok olyan ellenfelei, mint Oroszország, Kína és Irán, amelyek igyekeznek erősíteni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket, illetve az ázsiai származású emberek elleni támadásokra való felhívásokat.

Hozzászólások

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.
Súlyos börtönbüntetést kaptak a leszboszi menekülttábor felgyújtói
Tíz év börtönre ítélte szombaton egy görög bíróság a négy afgán bevándorlót.
A Godspellel nyitott a Tisza Teátrum – Galéria
A Liget Társulat előadásával nyitott szombat este a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton, a Horthy csónakháznál.
Fejben dőlt el – öt éve 0–2-vel, most 3–0-val kezdtek a belgák
A belga válogatott magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság-B-csoportjában, Oroszország ellen, Szentpéterváron.
Gulyás Michelle bronzérmes és olimpiai kvótás az öttusa-vb-n
A magyar női csapat második helyezést ért el.
Átlátszó bugyiban terpeszt hatalmasat a szőke szépség
Anais Rizzo olyan pózban állt a kamera elé, hogy a fotós is zavarba jött.