Ország-világ

2009.04.24. 14:29

A KDNP szerint a szocik pénzelik a Jobbikot

A kormány a Jobbikot pénzeli, ugyanakkor a fogyatékos szervezeteknek járó támogatást még nem fizette ki - jelentette ki Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus a Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntésre hivatkozva mondta ezeket, amely a Jobbik pártalapítványának nyújtott 25 millió forintos támogatásról tájékoztat. A kormány fizesse ki a fogyatékos szervezetek támogatását, és ne a szélsőségeseket támogassa - hangsúlyozta.

Soltész Miklós elmondta: a fogyatékos szervezetek támogatása tavaly óta nem nőtt. Ráadásul négy hónap alatt a kormány egyetlen fillért sem fizetett ki a támogatást jogosan váró szervezeteknek - hangsúlyozta. A kereszténydemokrata képviselő állítása szerint nem kapott pénzt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, illetve az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége sem.

Soltész Miklós hozzátette: ezzel szemben a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén döntött arról, hogy a Jobbik pártalapítványát, a Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítványt azonnali hatállyal 25 millió forinttal megtámogatja. Ez a Magyar Közlönyben is megjelent. Szerinte a szocialisták ezzel bebizonyították, hogy ők pénzelik a Jobbikot, és az ő hatalmi érdeküket szolgálja a párt fennmaradása.

Arra a felvetésre, hogy ez az összeg a Jobbiknak, mint egy százalékot elérő pártnak a törvény alapján járt, a KDNP-s politikus úgy reagált: a fogyatékos nagyszervezeteknek is ugyanígy törvényesen jár a támogatás, ráadásul a Jobbiknak azonnali hatállyal fizetett a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában