Ország-világ

2010.11.01. 08:10

A kék skorpió mérgével küzdenek a rák ellen Kubában

Havanna - A nemzetközi piacon is nemsokára elérhető lesz az az új rákellenes homeopátiás készítmény, amelyet egy kubai tudományos intézet fejlesztett ki skorpióméregből.

Delmagyar.hu

[namelink name="Isabel González"], az oltóanyagokat és más gyógyszereket gyártó Labiofam vállalat kutatás-fejlesztési osztályának igazgatója a minap elmondta, hogy a kék skorpió (Rhopalurus Junceus) mérgéből előállított Vidatox nevű orvosságot mintegy 10 ezer rákos betegen tesztelték, és az eredmények azt mutatták, hogy a páciensek életminősége jelentősen javult, valamint a szervezetükben lévő daganat növekedése megállt.

A kizárólag a dél-kubai Guantánamo tartományban őshonos állat mérgének toxinja „fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, valamint akadályozza a rákos sejtek kialakulását" – fejtette ki az igazgató asszony. Jelenleg az országban 13 tenyésztelep működik, és mindegyikben átlagosan 5 ezer skorpió él. Minden állatból 0,02 milliméternyi mérget tudnak kivonni. „Az év végéig a készítményből közel egymillió adagot hozunk kereskedelmi forgalomba" – hangsúlyozta González.

Kizárólag Dél-Kubában őshonos a kék skorpió. Fotó: internet

Kizárólag Dél-Kubában őshonos a kék skorpió. Fotó: internet

A készítményt [namelink name="Misael Bordier"] kubai biológus tudományos munkája nyomán fejlesztették ki, aki 21 éven keresztül vizsgálta a skorpió mérgének terápiás hatásait a rák elleni küzdelemben. A Bordier által végzett klinikai kísérletekbe bevont 50 ezer beteg 70 százalékánál azt tapasztalták, hogy szervezetükben nem újult ki a daganat. Olaszországból két hét alatt több mint ezren utaztak Kubába, hogy alávessék magukat a különleges kezelésnek. Kuba már több olyan természetes készítményt állított elő, amely bizonyítottan hatásos a rák legyőzésében. A biotechnológiai termékek gyártása a karibi szigetország számára az egyik legfontosabb bevételi forrást jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában