Ország-világ

2013.05.09. 07:59

A kiszabadult clevelandi nők ügyében eljárást indítottak a háztulajdonos ellen

A háztulajdonos, az 52 éves Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablásért és három rendbeli nemi erőszakért indítottak eljárást.

MTI

Emberrablás és nemi erőszak vádjával eljárást indítottak szerdán az egyesült államokbeli Clevelandben az ellen a férfi ellen, akinek a házából két nappal korábban kiszabadítottak három fiatal nőt és az egyik hatéves kislányát.

A három nő - Amanda Berry, Gina DeJesus és Michelle Knight - a csaknem egy évtizedes fogság alatt rendszeres szexuális és lelki zaklatásnak volt kitéve, és többször elvetéltek - közölte a város önkormányzatának egyik tanácsosa. A kislány a most 27 éves Berryé.

A háztulajdonos, az 52 éves Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablásért (köztük a kislány fogva tartásáért) és három rendbeli nemi erőszakért indítottak eljárást. Castro fivérei ellen, akiket vele együtt vettek őrizetbe hétfőn, nem indítottak eljárást, mert mint a rendőrség közölte, nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen bűncselekményben részt vettek volna. A helyi rendőrkapitány közölte: apasági teszt fogja megállapítani, hogy kitől fogant meg Berry kislánya.

Az ügynek még nagyon sok részlete homályos, egyebek között az, hogy a nőket hogyan rabolták el, hányszor estek teherbe, és hogy a vetélések milyen körülmények között zajlottak le. Az áldozatokat időnként a pincében tartották fogva, időnként megkötözve, illetve leláncolva - mondta el a városi tanácsos és a rendőrség.

A főleg Puerto Ricó-i bevándorlók lakta clevelandi negyedben élők elmondták, hogy amikor közösen keresték az egyik eltűnt nőt, illetve virrasztást tartottak érte, ezekben az akciókban maga Ariel Castro is részt vett, sőt, vigasztalta a nő anyját, illetve amikor pénzt gyűjtöttek a szóban forgó nő felkutatására, akkor a férfi zenélt az eseményen. Castrót több hangszeren játszó, a gyerekeket szerető, vidám, tiszteletteljes férfinak írták le.

Amanda Berry és kislánya, valamint a 23 éves Gina DeJesus szerdán hazatért otthonába. Egyikük sem beszélt nyilvánosan, pedig a házaknál ünneplő tömeg várakozott. Családjuk türelmet kért az emberektől, és köszönetet mondott nekik a támogatásért. A harmadik fogva tartott, a 32 éves Michelle Knight még a helyi kórházban van, állítólag kielégítő állapotban.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy Ariel Castro ellen 2005-ben eljárást indítottak családon belüli rendszeres erőszak gyanújával, de nem tudták rábizonyítani a vádakat. A férfi állítólag többször megverte élettársát, súlyos sérüléseket okozva neki, valamint halálosan megfenyegette őt és közös gyerekeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában