Stratégiai együttműködés

2021.02.25. 14:06

A kormányfő a török külügyminiszterrel tárgyalt

A járvány elleni védekezés és a kétoldalú kapcsolatok is szóba kerültek.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert a Karmelita kolostorban 2021. február 25-én.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Mevlut Cavusoglu török külügyminiszterrel – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A török külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon.

Az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésen megvitatták a török-magyar kapcsolatok minden aspektusát, és eszmecserét folytattak az aktuális globális és regionális kérdésekről. Emellett tapasztalatot cseréltek a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Orbán Viktor tájékoztatta vendégét arról, hogy Magyarország sikeresen, nagy mennyiségben szerez be vakcinát, ezért az oltásban jobban áll az EU-tagállamok többségénél.

Szóba került a Gazdaság-újraindítási Akcióterv is, melynek keretében a magyar kormány bértámogatással, hitelmoratóriummal, adócsökkentésekkel, kisvállalkozói ingyenhitellel segíti a válságból való kilábalást – mondta Havasi Bertalan.

A török külügyminisztérium tájékoztatása szerint Mevlut Cavusoglu budapesti látogatása előkészítése a Törökország-Magyarország Magas Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács idei ötödik ankarai ülésének is, melyen Recep Tayyip Erdogan török államfő és Orbán Viktor elnököl majd.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert a Karmelita kolostorban 2021. február 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában