Botrány

2021.07.02. 12:10

A kormányfő halálát kívánta a baloldali megmondóember

Nem Konok Péter az egyetlen baloldali közszereplő, aki a túlvilágra küldené Magyarország miniszterelnökét.

Orbán Viktor halálát kívánta Konok Péter baloldali történész, megmondóember a Kötöttfogás című műsorában – írja a Vasárnap.hu cikke nyomán a Magyar Nemzet.

A Vasárnap.hu ismertette, a vállaltan szélsőbaloldali történész rendszeres szereplője az ATV Öt és a Magyar Hang online műsorának is, de némely Facebook-bejegyzésével is tízezreket szokott elérni.

A Kötöttfogás huszonegyedik percében, amikor Szalma Botond (volt KDNP-s, újabban a baloldal kegyeit kereső politikus) a sajnálatát fejezte ki, hogy szerinte mennyire elszigetelődött Orbán Viktor a nemzetközi térben, Konok Péter a következő megjegyzést tette:

„Szerintem meg dögöljön meg.”

Az elhangzottak Szalma Botondot is meglepték, aki szemmel láthatóan nem nagyon tudta hova tenni beszélgetőtársa szavait.

Pedig nem ez az első eset, hogy egy baloldali közszereplő a magyar miniszterelnök halálát kívánja. Tavaly novemberben az ismert DK-s provokátor, Homonnay Gergely a Facebookon azt írta,

„Ahogy az Ozban a gonosz boszorkány halálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik.”

Homonnay akkori bejegyzése ráadásul csupán néhány nappal azután született, hogy Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán arról értekezett, hogy a „szeretet nyelvén” politizálna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában