Ország-világ

2014.11.06. 12:26

A Külügyinisztérium a HVG-től kér információt kitiltásügyben

A lapban ugyanis megjelent egy cikk, miszerint a minisztérium egyik vezető tisztségviselője is szerepel az Egyesült Államokból kitiltott kormányzati és kormányközeli személyek között.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) nem tudnak az Egyesült Államok kormánya által bevezetett beutazási tilalommal érintett emberről, ezért a tárca felszólítja az erről cikkező HVG-t: hozza nyilvánosságra a birtokában lévő információkat, hogy megtehessék a szükséges lépéseket.

Mindezt Fülöp Judit, a KKM sajtófőnöke közölte csütörtökön az MTI-vel, miután a HVG friss számában arról írt: a KKM egyik vezető tisztségviselője is szerepel az Egyesült Államokból kitiltott kormányzati és kormányközeli személyek között. A hetilap információi szerint a "kitiltott külügyér" új ember a minisztériumban, nemrég került Szijjártó Péter miniszter stábjával a tárca kötelékébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában