Ország-világ

2011.04.22. 19:18

A lakosság bevonásával színesedik tovább a főváros

Lakossági tájékoztatásba kezd a Világ-Kép Kulturális Egyesület által életre hívott Színes Város projekt, amelynek célja, hogy bevonják a színesíteni kívánt terület lakóit az akcióba azáltal, hogy a lakóközösség szavazhat a legjobban tetsző tervekről.

Szombaton a ferencvárosi önkormányzat Tavaszköszöntő címmel tart rendezvényt, amelynek a Napfény utcai nagyáruházak előtti szakaszához kitelepül a Színes Város is. A színesítés fővédnöke Formanek Gyula, Ferencváros alpolgármestere, akinek segítségével az egyesület tagjai bevonják a ferencvárosiakat is azáltal, hogy megszavazhatják, milyen legyen a részben új köntösbe bújtatott Pöttyös utcai megálló. Az eddig elkészült látványterveket a kerületi Zöld Kakas Líceum diákjai készítették - tájékoztatta az MTI-t Flór Péter, az egyesület tagja.

A tervezést, kivitelezést, fotós-videós dokumentációt, az átadási ceremónia kitalálását, valamint a kommunikációt is mind a tanulók végezték csapatmunkában, a tanárok szakmai felügyelete mellett és az egyesület önkéntesei segítségével. Egyetlen megkötése volt az egyesületnek: olyan társadalmi problémát kell a középpontba állítani, amely a diákoknak is valódi gondot jelent. A líceum diákjainál a környezetvédelem lett a központi motívum.

A Színes Város mozgalom Victor Vasarely szellemi öröksége nyomán kezdett köztérszínesítésbe 2010-ben a Norvég Civil Alap támogatásával. A támogatási összegből először a Flórián tér, majd a Városháza park, később a Moszkva tér változott meg.

Címkék#Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában