Hallgassa élőben!

A lengyel képviseletért

A Győri Lengyel Kisebbségi Önkormányzat köszönetet mond a Lengyel Napok szervezésében kapott segítségért a megye és a város intézményei vezetőinek és minden támogatójának, akik idén is lehetővé tették a hagyományos kulturális esemény sikeres megrendezését.

A jókívánságot Rovács Gáborné elnökhelyettes tol mácsolta a Kisalföldnek, aki tájékoztatta lapunkat a Győrött négy éve működő szervezetről. Mint mond ta, önkormányzatuk következetesen és sikeresen dolgozik vállalt céljainak megvalósításáért: a lengyel nyelv oktatásán és a lengyel hagyományok őrzésén, a lengyel kultúra népszerűsítésén és a történelmi gyö kerekből fakadó lengyel–magyar barátság ápolásán és erősítésén.

Pár emlékezetes eseményt is említett, amelyet önkormányzatuk szervezett, illetve szervezésében közreműködött: Chopin-zongoraverseny, filmbemu tató és közönségtalálkozó Mészáros Mártával és Jan Nowickiwal, Zbigniew Namyslowski dzsesszkoncertje, nemzetközi játékkiállítás, színvonalas képzőművészeti kiállítások, látványos néptáncműsorok, kétnyelvű költészeti és színházi estek, gazdasági és idegenforgal mi szakemberek találkozója és történelmi előadások.

A győri lengyelek élénk kapcsolatot tartanak fenn anyaországi intézményekkel, aktívan segítik a közös kulturális programokat, mint például a Kielcében megrendezett EU-integrációs játékkiállítást vagy a győri babakiállítást. Szoros kapcsolatot tart továbbá a magyarországi lengyel szervezetekkel, melyek a győri Jan Sobieski Kulturális Egyesülettel együtt a választá sokon a lengyel kisebbségi önkormányzat képvise lő-testületi helyeire a következő jelölteket támogatják: Baló Joanna, az önkormányzat adminisztrátora, Cu per Leszek technikus, Rak Wawrzyniec gépésztechni kus, költő, Rovács Gáborné Jolanta nyelvtanár, a jelen legi elnökhelyettes, Siuda Jerzy vegyészmérnök, az önkormányzat tanácsadója, Tamiola Zbigniew tech nikus. Mindegyik jelölt lengyel anyanyelvű és évek óta részt vesz a kisebbségi önkormányzat és a kultu rális egyesület munkájában.

Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Sergio Ramos elhagyja a Real Madridot
A mostani Európa-bajnokságra nem hívta be Luis Enrique szövetségi kapitány.
Soltész: megerősödtek a karitatív szervezetek
A beruházások az ország különböző területein valósultak meg annak érdekében, hogy ha baj van, minél gyorsabban elérjék a rászorulókat itthon és a határon túl
Segélyszervezet: egyre emelkedik a súlyosan alultáplált gyerekek száma Szíriában
A gazdaság a polgárháború és a nyugati szankciók következtében összeomlott.
PM-államtitkár: a jövő évi hiányszint megfelel az uniós normáknak
A járvány miatti helyreállítás igényli az 5,9 százalékos GDP-arányos hiányt, amely nem lóg ki az uniós számok közül.
Orbán Viktor: három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány
A miniszterelnök nem fogta vissza magát a Fidesz-KDNP évadzáró frakcióülésén elmondott beszédében.
Karácsony beismerte, hogy hazudott egy interjúban (videó)
A baloldali főpolgármester egy külföldi tévének dicsekedett azzal, amit meg sem csinált.