Rákóczi Szövetség

2020.01.28. 06:20

A magyar iskolaválasztás előnyökkel jár

Arra kérik a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.

A szövetség emlékeztetett: a külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.

Kiemelték:

a magyar iskolaválasztás biztosítja a magyar közösségek megmaradását, a magyar nyelv és kultúra továbbadásával, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

Kitértek arra is, hogy a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja mögött széleskörű társadalmi összefogás jött létre annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

A Kárpát-medence számos településén és régiójában elmondható, hogy egyre többen választják a magyar jövőt, gyermekük magyar iskolába íratásával

- közölték.

A szövetség vonatkozó programjáról bővebb információ az alábbi címen érhető el: www.magyariskolavalasztas.hu, ahol 12 érvet sorolnak fel a magyar iskolaválasztás mellett.

Többi között kitérnek arra, hogy tudományosan bizonyított tény,

az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás.

Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar iskolák versenyképes tudást nyújtanak, mert jól felszereltek és felkészült pedagógusok várják a gyermekeket. Az ilyen iskolába járó gyermek számára

könnyen elérhetővé válik a hazai mellett a magyarországi felsőoktatás, illetve a munkaerőpiac is, és a magyar intézménybe járó diákok minden évben számíthatnak a magyar állam anyagi támogatására.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyarságot megszólító programjai elérhetővé válnak a magyar iskolák diákjai számára, és a szervezet minden magyar iskolába lépő gyermeknek felajánl egy jó minőségű iskolatáskát és a magyar összefogást jelképező tízezer forintos ösztöndíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában