Bakondi György

2021.07.04. 22:10

A migrációról is szó lesz a nemzeti konzultációban

Fontos politikai vita folyik az Európai Unióban a migrációval kapcsolatban, ezért fontos, hogy a magyar emberek is elmondják erről a véleményüket a nemzeti konzultációban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: nem tapasztalható változás az Európai Unió migrációs politikájában, sőt azt látják, „a brüsszeli bürokrácia és Soros-hálózatba szervezett civil szervezetei” mindent megtesznek, hogy növeljék az EU-ba érkező migránsok számát, és az érkezőket minél gyorsabban szétosszák az EU tagállamai között.

Hozzátette: fontos politikai viták zajlanak az EU tagállamai, a brüsszeli bürokrácia és a Soros-szervezetek hálózata között a migrációról, ezért fontos, hogy a magyar emberek elmondják a migrációról is a véleményüket a nemzeti konzultációban, így például a kormány 2015 óta következetesen képviselt álláspontjáról és arról a javaslatáról, hogy két évig – a járványveszély miatt – se illegális, se legális bevándorlást ne engedélyezzenek.

Bakondi György szólt arról is, „intenzív határsértő mozgás tapasztalható„: amíg tavaly egész évben 45 500 határsértőt fogtak el, addig az idén július 1-ig már 46 300-at. A múlt évben 167 embercsempészt fogtak el, az idén eddig 420-at – hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában