Ország-világ

2019.01.14. 13:31

A migránshullámmal elszabadult a szexuális erőszak Európában

Rendkívüli kormányülést tartottak hétvégén Finnországban, miután az egyik közép-finnországi városban válsághelyzet alakult ki a pedofil migránsok által kislányok ellen elkövetett rengeteg szexuális erőszak miatt.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, számtalan olyan bűncselekmény ügyében nyomoz a finn rendőrség, amelyben 15 év alatti lányokat erőszakoltak meg az ország középső részén, a Botteni-öböl partján fekvő Oulu városban.


Decemberben őrizetbe vettek hét migránst kiskorú lányok elleni nemi erőszak gyanújával, egyikük pedig elhagyta Finnországot, mielőtt elfoghatták volna. Végül Németországban vették őrizetbe január első napjaiban - írja a lap.


Az egyik áldozat azóta meghalt, de a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy halálának köze van-e az erőszakhoz. Az áldozatok kiskorú - 12-15 éves - lányok voltak, akikkel a migránsok a közösségi médiában léptek kapcsolatba, azt ígérve nekik, hogy cigarettát, alkoholt kapnak tőlük, ha találkoznak velük.


Tavaly nyár óta összesen tizenhat embert vettek őrizetbe, 20 és 30 év közötti migránsokat – sajtóbeszámolók szerint afgánokat, irakiakat és eritreaiakat.


A kormánykoalíció legkisebb pártja, a konzervatív Kék Reformpárt azt követeli, hogy toloncolják ki az országból a szexuális bűncselekményeket elkövető migránsokat. A botrány olyan nagy, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök újévi beszédében is kénytelen volt vele foglalkozni.


Kai Mykkänen belügyminiszter nem tagadta, hogy az oului nemi erőszakok elkövetésével Észak-Afrikából és Közel-Keletről érkezett migránsokat gyanúsítanak. Ezekből a térségekből érkezik a legtöbb illegális bevándorló az országba.


Ouluban hihetetlenül feszült a hangulat, a helyiek fel vannak háborodva, hogy a hatóságok nem védik meg őket. 


A migránsok által elkövetett szexuális erőszak minden olyan országban nagy probléma, ahol sok az illegális bevándorló. A lap korábban arról is beszámolt, hogy a Svédországban elkövetett szexuális támadásokat 84 százalékban nem európai származású migránsok követik el, miközben az áldozatok nagy része fiatal, fehér lány.


Közelmúltban publikált statisztikai adatok szerint a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada is migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe.


Az angliai Rotherhamben pakisztáni migránsbandák másfél évtized alatt 1500 lányt, nagy többségben gyerekeket erőszakoltak meg. A város lakosságának 15 százalékát kitevő pakisztáni származású muszlim migránsok gyerekek százait rabolták el a családjaiktól, majd szexrabszolgaként kezelték őket.


Arra hivatkoztak, hogy bármit megtehetnek velük, hiszen „fehér prostituáltak", akik nem őrzik meg a szüzességüket, és nem viselnek testüket teljesen elfedő ruhát. Az elkövetők egyértelműen a nem muszlim többség elleni terrorcselekményként használták a nemi erőszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában