covid-19

2020.11.30. 17:32

A Moderna beadja kérelmét a vakcina engedélyezésére az EU-ban és az Egyesült Államokban

A cég ezzel párhuzamosan közzétette a 30 ezer résztvevővel lefolytatott kísérletek eredményeit, amelyek szerint az általuk kifejlesztett oltóanyag hatékonysága 94,1 százalékos.

A Moderna amerikai gyógyszergyártó hétfőn benyújtotta kérelmét a koronavírus elleni vakcinája feltételes engedélyezésére az Európai Unióban és az Egyesült Államokban.

A vállalat arról tájékoztatott közleményében, hogy már kezdeményezték az úgynevezett „rolling review”, az gyorsított eljárás keretében történő engedélyeztetést az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA), illetve az illetékes brit, kanadai, izraeli, svájci és szingapúri hatóságnál.

A Moderna ezzel párhuzamosan közzétette a 30 ezer résztvevővel lefolytatott kísérletek eredményeit, amelyek szerint az általuk kifejlesztett oltóanyag hatékonysága 94,1 százalékos, és nincs jele komoly biztonsági kockázatoknak. Ezt megelőzően 94,5 százalékos hatékonyságról számoltak be.

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech már november közepén benyújtotta engedélyeztetési kérelmét az európai és az amerikai hatóságoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában