bűncselekmény

2020.11.26. 16:39

A rendkívül magas áramszámla buktatta le a spanyol marihuánatermesztőket

A főként albánokból álló bűnözői csoport Barcelona csendes külvárosában rendezte be az évente akár 3-4 betakarítást is lehetővé tevő ültetvényeket.

Rendkívül magas, 1,5 millió eurós (mintegy 540 millió forint) elektromosáram-száma buktatott le marihuánatermesztőket Spanyolországban – közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) csütörtökön.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a gyanússá vált áramfelhasználók ügyében indult összehangolt nyomozás során 17 embert állítottak elő Spanyolországban, valamint Belgiumban és Hollandiában.

A nyomozás során felfedezett öt spanyolországi ültetvényen 34 ezer marihuána növényt, 20 ezer euró készpénzt, nagy mennyiségben hamis személyigazolványt, valamint egy töltött lőfegyvert találtak, továbbá lefoglaltak 14 személyautót.

A főként albánokból álló bűnözői csoport Barcelona csendes külvárosában rendezte be az évente akár 3-4 betakarítást is lehetővé tevő marihuánaültetvényeket. A leszüretelt kábítószeralapanyagot raklapok közé rejtve, kamionokon szállították Hollandiába. A csoport tagjai titkosított kommunikációs eszközökön és szolgáltatókon keresztül tartották a egymással a kapcsolatot – tájékoztatott az uniós szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában