kemény tél

2021.01.09. 13:43

A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a madridi nemzetközi repülőtér

Az elmúlt 50 év legnagyobb havazását éli át a főváros.

A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a madridi Barajas nemzetközi repülőtér – közölte a légikikötőt üzemeltető AENA vállalat szombaton.

A légiforgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. 27 járatot töröltek, 26-ot átirányítottak más városok reptereire. A helyzet azonban azóta sem javult, nem mérséklődött a hóesés.

Madridban az EMT közlekedési vállalat kénytelen volt leállítani a buszközlekedést, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem.

A fővárost vastag hótakaró borítja, csak elvétve látni egy-egy gyalogost az utcákon. A felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak parkoló autókra.

Az éjjel a tartomány több autópályáján is autósok tömegei akadtak el a hóban, a katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre.

José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára. Mint mondta, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását éli át a főváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában