Ország-világ

2019.07.18. 22:13

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

Álláspontjuk szerint nem megszervezni kell a bevándorlást, hanem megállítani.

MTI

A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös nyilatkozatban mondják ki: a tagállamok vállalják a Földközi-tengeren működő NGO-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztását - közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.


A közlemény szerint a visegrádi országok elutasították a nyilatkozatot, mert álláspontjuk szerint nem megszervezni kell a bevándorlást, hanem megállítani.


A megbeszélésen Kontrát Károly, a BM parlamenti államtitkára megdöbbentőnek nevezte, hogy a bevándorláspártiak újabb és újabb kísérletet tesznek arra, hogy saját akaratukat és a migránsok betelepítését rákényszerítsék a tagállamokra.


A magyar kormány ezt kezdettől elutasítja: nem a migránsok beszállítását és elosztását, hanem Európa külső határainak védelmét kell megszervezni, a bevándorlást meg kell állítani és a tisztázatlan hátterű NGO-hajók működését meg kell akadályozni - tette hozzá.


A Helsinkiben tartott ülés után Christophe Castaner francia belügyminiszter azt mondta, a tagországok miniszterei nem jutottak megállapodásra arról, legyen-e ideiglenes megoldás a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására, és az milyen legyen, de erre vonatkozóan az erőfeszítések folytatódnak.

Címkék#v4-ek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában