A veszprémi postásgyilkosnak köze volt a móri mészárláshoz?

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem kommentálja azokat a sajtóhíreket, miszerint a pénteken elfogott veszprémi postásgyilkos beismerte volna, hogy köze volt a móri mészárláshoz. Horváczy Emese, az NNI szóvivője mindössze annyit mondott, hogy nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban.

A HavariaPress információi szerint a veszprémi postásgyilkossággal meggyanúsított férfit szombaton egész nap az NNI Aradi utcai épületében hallgatták ki. Az elé tárt bizonyítékok hatására megtört és bevallotta, hogy részt vett 2002. májusában a nyolc ember életét követelő móri mészárlásban.

Alig egy hónappal ezelőtt a nyomozók már bejelentették, hogy összefüggést találtak a veszprémi gyilkosság és a móri vérengzés között. Még decemberben ugyanis a tarjáni erdőben találtak több csomagot, amelyben fegyverek és lőszerhüvelyek voltak. Az fegyverszakértői vizsgálat után kiderült, hogy a lőszereket két AP típusú pisztolyból lőtték ki az egyik lövedéket Móron, a másikat pedig a veszprémi postás lelövésénél használták.

A móri vérengzés miatt Kaiser Edét jogerősen már tényleges életfogytiglanra ítélték. A bíróság azt állapította meg, hogy ő állt a bank ajtajában a rablás idején és két lövést is leadott. Társát, Hajdú Lászlót korábban a fegyverek beszerzésével és az előkészületekben való közreműködéssel vádolták és első fokon 15 évre ítélték. A másodfokú bíróság azonban új eljárást rendelt el, a a 2006. júniusában újraindult per vádiratában már az szerepel, hogy Hajdú lőtte le a nyolc embert.

hirado.hu/HavariaPress/FH