Ország-világ

2010.11.18. 18:59

A XX. századi magyar fotográfia nagyjainak tárlata nyílik Londonban

Budapest/London - Londonban a Királyi Művészeti Akadémián Szemtanúk: Magyar fotográfia a XX. században címmel Brassai, Capa, Kertész, Moholy-Nagy és Martin Munkácsi képeiből nyílik tárlat 2011. június 30-án. <br>

A londoni magyar intézet közleménye szerint a jövő évi kiállításról csütörtökön mintegy 80 brit újságíró előtt számolt be Kathleen Soriano, a Royal Academy of Arts kiállítási igazgatója. Elmondta: a kiállítás célja, hogy megismertesse a brit közönséggel az elmúlt 100 év legjelentősebb magyar fotóművészeit és a magyar fotográfia jelentőségét, valamint bemutassa hatását a világ fotóművészetére.

Kathleen Soriano megjegyezte: ez a tárlat annak az eredménye, hogy a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből összeállított festészeti kiállítás, a Kincsek Budapestről szervezése zökkenőmentes volt és óriási siker a londoniak körében.

A tárlat két kurátora, Colin Ford, Royal Academy of Arts munkatársa és Baki Péter, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója a budapesti Szépművészeti Múzeummal együttműködésben most döntenek a kiállításra kerülő végleges anyagról.

A tárlat, amelynek megnyitója a Londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett magyar EU-elnökségi programsorozat záróeseménye lesz, 2011. október 2-ig tart majd nyitva - tette hozzá Nagy Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában