Hallgassa élőben!

Adobe Encore: új DVD szoftver

Az Adobe bejelentette professzionális DVD műsorkészítő alkalmazását, az Adobe Encore DVD-t. A szoftver profi videofilmesek, DVD műsorkészítők és producerek számára készült.

Az Adobe legújabb video-alkalmazása integrált műsorkészítő környezetet állít össze: kötetlen kreatív tervező felület, és páratlan együttműködés a DVD műsorkészítésben leggyakrabban alkalmazott Adobe Photoshop programmal. Az Adobe a termékkel először április 7-én, hétfőn, Las Vegasban a National Association of Broadcasters (NAB) kiállításán egy nyitóelőadáson mutatkozik be.

“Az Adobe Encore DVD kaput nyit a videós szakemberek előtt, hogy a komoly DVD-s lehetőségeket kihasználhassák, és videoprojektjeiket a fogyasztók és a professzionális felhasználók által is kedvelt formátumban adhassák át” — mondja Bryan Lamkin, az Adobe Systems Digitális Képalkotó és Videó Termékek Első Alelnöke. “Azzal, hogy az Adobe Encore DVD-t integráltuk a műsorkészítő folyamat szempontjából lényeges alkalmazásokkal (Photoshop, Adobe Premiere, és After Effects), olyan kiváló DVD műsorkészítő környezetet hoztunk létre, amellyel ügyfeleink magasabb színvonalon végezhetik munkájukat.”

Az Adobe Encore DVD komplett tervezőeszköz-készletet és egy komoly menüszerkesztőt tartalmaz, ami a bővíti a kreatív lehetőségeket DVD-készítés folyamatában. Az Adobe Encore DVD és a Photoshop együttműködésével a felhasználók úgy szerkeszthetnek menüket, hogy a DVD-k menühátterét kitevő Photoshop fájlok rétegeit nem kell egyesíteniük, vagy a képeket újragenerálniuk. A változásokra nem kell várni, egyszerűen vissza lehet vonni azokat, és többórányi gyártási időt takarítanak meg. A fejlett menütervező a Photoshop szövegtervező eszközeihez is hozzáférést biztosít, hogy a szövegeket a projektablakban szerkeszthessük, formázhassuk, és igazíthassuk.

A mozgó és álló háttereket is tartalmazó, előretervezett menü- és gombstílusok segítségével gyerekjáték az Adobe Encore DVD használata. Az Adobe Encore DVD egyszerű felülete a navigálás tökéletes beállítását biztosítja, aminek segítségével a műsorkészítők DVD-ik lejátszásához profilokat határozhatnak meg. Egy testreszabható gyűjtőpanel segítségével a felhasználók későbbi felhasználás céljából elmenthetik kedvenc gomb- és háttérkialakításaikat. Emellett az Adobe Encore DVD az Adobe Premiere felismert vágópontjaiból automatikusan összeállítja a fejezeteket, végtelenített animált menükészítéshez pedig After Effects AVI fájlokat is képes importálni.

Az ismerős Adobe felülettel, és projekt-időtengellyel a felhasználók a képeket, hangokat és feliratokat akár 8 hangsávval, és 32 feliratsávval is kombinálhatják. Egy hatásos projektkezelő rendszer révén a felhasználók ellenőrizhetik a projekt struktúráját, adott elemeket leválogathatnak és megkereshetnek, illetve a projekteken globális változtatásokat hajthatnak végre. DVD-írás előtt a felhasználók munkájukat az integrált projekt-betekintő ablakban megnézve leellenőrizhetik, hogy a navigációs rendszerben nincsenek-e hibás, és árva hivatkozások.

Az Adobe Encore DVD a legmagasabb fokú olvasási kompatibilitást biztosítja az összes írható DVD-formátum támogatásával, beleértve a következőket: DVD-R/RW, DVD+R/RW és DVD-RAM. Integrált video- és audioátkódolást is biztosít, amely automatikusan alakítja át a forrás videofájlt MPEG-2, a forrás audiofájlt pedig Dolby Digital formátumúvá. A jobb beállítás érdekében a szakembereknek lehetőségük van a beállításokat saját specifikáció szerint korrigálni.

Az Adobe Encore DVD for Windows XP az Egyesült Államokban várhatóan 2003. harmadik negyedévében kerül a boltokba. Kalkulált kiskereskedelmi ára 549 USD.

hwsw

Káoszhoz vezetett az idősek regisztráció nélküli oltása Olaszországban
A kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek.
Rekordszámú alkotás érkezett a Szegedi Nyári Tárlatra
Rekordszámú, csaknem ezer alkotás érkezett a 41. Nyári Tárlatra.
Elektromos busz próbaüzeme kezdődött Esztergomban
A Zöld busz program legújabb állomása.
Felkerül a pont az i-re Honvéd városrészben
Kiírták a közbeszerzési eljárást a közösségi ház, a hozzá tartozó sportpálya és egy szolgálati lakás építésére Honvédban.
Mire készül a bíróság? A stégnél lesz az utolsó tárgyalás, ahol elrablója vízbe dobhatta VV Fannit
Rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság az elrabolt és nagy valószínűséggel meggyilkolt valóságshow-szereplő ügyében. Annál a stégnél akarnak tárgyalást, ahol a vádirat szerint B. László megszabadult Fanni holttestétől, s vízbe dobta.
Országosan emelkednek az albérletárak, de Szegeden kivár a piac
Februárban az albérletárak országosan 1,1 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, így fél év után először emelkedtek.