Ország-világ

2009.06.18. 22:52

Afgán potyautas a brit katonai akadémia buszán

A brit védelmi minisztérium csütörtökön elismerte, hogy egy afgán fiatalember észrevétlenül feljutott egy Németországból tiszteket szállító buszra, amit pedig csak akkor vettek észre, amikor a busz megérkezett a Sandhurst katonai akadémiára.

Az elit iskolában tanult Vilmos és Harry herceg is. Az eset miatt folyik még a vizsgálat, hogy hogyan és pontosan hol juthatott föl a buszra az illegális bevándorló.

A Sun című brit bulvárlap úgy tudja, hogy a tisztek vették észre az afgán férfit a buszon, amikor Sandhurstbe értek és kiszálltak. A potyautast őrizetbe vették, és átadták a határőrségnek. A hatóság ujjlenyomatot vett tőle és megkezdték ellenőrzését is. A tervek szerint " a lehető leghamarabb kitoloncolják az Egyesült Királyságból" a férfit.

A védelmi tárca kiemelte, hogy a buszt egy szerződéses, civil társaságtól bérelték. A busz biztonságáért is a céget terheli a felelősség. A brit törvények szerint egyébként ha egy kamionsofőr nem ellenőrzi járművét, hogy nincs-e rajta potyautas mielőtt a szigetországba ér, akár 2000 fontra (mintegy 660 ezer forint) is megbüntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában