Ország-világ

2019.03.22. 14:19

Alapjogokért Központ: nem merte kizárni az Európai Néppárt a Fideszt

A néppárt tudja, hogy nagyon törékeny az EP-választás végkimenetele - mondta Pócza István.

MTI

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint az Európai Néppárt nem merte kizárni a Fideszt az európai parlamenti választási kampány ideje alatt, mert a Fidesz egyértelműen Manfred Webert, a néppárt csúcsjelöltjét támogatja a választáson.


[namelink name="Pócza István"] az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a néppárt tudja, hogy nagyon törékeny az EP-választás végkimenetele, a Fidesz kizárásával pedig olyan erőkre kellett volna támaszkodnia, amelyek nem biztos, hogy teljes mértékben Manfred Webert támogatnák.


Beszélt arról is, hogy Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő azért akarta felgyorsítani a Fidesz kizárásának folyamatát, mert az a saját pártcsaládjának kedvez.


Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje és Judith Sargentini kívülről próbálják gyengíteni a Fideszt, és felhozni a szocialisták esetében az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót, a zöldek esetében pedig az LMP-t, hogy jobban szerepeljenek - vélekedett Pócza István.

Címkék#Fidesz#EU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában