Ország-világ

2019.02.04. 13:44

Alapjogokért Központ: nincs joga Hollandiának vizsgálnia a magyar jogállamiságot

Ha tagállamaiban bármilyen problémákat tapasztal az EU, akkor azt az Európai Ügyészségnek kell megvizsgálnia - mondta Párkányi Eszter.

MTI

Nincs joga Hollandiának vizsgálnia a magyar jogállamiságot - mondta az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatornán hétfőn, reagálva a hírre, miszerint a Holland parlament vizsgálóbizottságot akar küldeni Magyarországra.


[namelink name="Párkányi Eszter"] megjegyezte: ha tagállamaiban bármilyen problémákat tapasztal az EU, akkor azt az Európai Ügyészségnek kell megvizsgálnia.


Az elemző szerint az európai parlamenti választások nem hivatalos kampányidőszakába lépve elképzelhető, hogy a magyar jogállamiság vizsgálásával csak témát szeretnének adni a hollandok csúcsjelöltjének, Frans Timmermansnak, aki egyben az Európai Bizottság alelnöke is.


Magyarországgal szemben rendszeresen indulnak kötelezettségszegési eljárások olyan ügyek miatt, amelyek más országok esetében nem probléma - fűzte hozzá.


Ebből is látszik, hogy "az EU kénye-kedve szerint hajlítgatja a szabályokat" - fogalmazott Párkányi Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában