Ország-világ

2015.09.15. 19:21

Állatcsempészésért letartóztatták Cicil gyilkosának segítőjét

Vadon élő állatok külföldre csempészésének kísérlete miatt letartóztatták Zimbabwéban azt a helyi hivatásos vadászt, aki segítette Walter Palmer amerikai fogorvost az ország ikonikus oroszlánja, a fekete sörényéről híres Cecil világbotrányt kiváltó illegális elejtésében.

Theo Bronkhorst vadászt és szafariszervezőt hétfőn a déli Bulawayo városban vették őrizetbe - közölte a hararei rendőrség. A vadászt azzal vádolják, hogy csaknem 100 millió forint értékben 29 fekete lóantilopot próbált kicsempészni a Dél-afrikai Köztársaságba. 


Bűntársait - három dél-afrikai férfit - elfogták a határon, az ő vallomásaik alapján jutottak el a hatóságok Bronkhorsthoz. A banda egy zimbabwei magánrezervátumból akart engedély nélkül kivinni három teherautón egy dél-afrikai magánrezervátumba hét hím és 16 nőstény lóantilopot, valamit hat antilopborjút. 


Az illegális oroszlánvadászat ügyében szeptember 28-án áll bíróság elé Theo Bronkhorst. 


Walter Palmer amatőr amerikai vadász, aki július elsején elejtette a Hwangei Nemzeti Parkba sok látogatót vonzó feketesörényű oroszlán, hosszabb ideig tartó "rejtőzködés" után egy hete állt munkába rendőri védelem mellett minnesotai fogorvosi rendelőjében. A zimbabwei hatóságok a nemzetközi felháborodás tetőpontján azt mondták, hogy kérni fogják a fogorvos kiadatását, de ellene végül nem emeltek vádat, vélhetően azért, hogy ne riasszák el az országnak nagy bevételt hozó külföldi vadászokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában