Hallgassa élőben!

Állatkert lett a veresegyházi medveotthon

Állatkertként működik tovább a veresegyházi medveotthon, mivel néhány hiányosságtól eltekintve megfelel a nemrég hatályba lépett, kormányrendeletben rögzített feltételeknek - közölte kedden Kuli Bálint, az otthon vezetője.

Az immár veresegyházi állatkertként látogatókat fogadó medvefarmon egyebek mellett további illemhelyeket kell építeni, s egyéb apró változtatásokra is szükség van, hogy minden téren eleget tegyenek az állatkertektől megkövetelteknek – mondta Kuli Bálint. Hozzátette: bár tavaly elgondolkodtak azon, hogy nem szednek belépti díjat, a fenntartási költségek növekedése, illetve a küszöbön álló fejlesztések miatt erről a bevételről nem mondhatnak le.

A tervek között szerepel egyebek mellett az állatkert teljes, 20 hektáros területének bekerítése, egy nagy gólyamentőhely létesítése és egy környezetvédelmi tanösvény építése – fűzte hozzá Kuli Bálint. Ez utóbbi ötlet hátterében az állatkerttől bő két kilométerre elhelyezkedő, védett növény- és állatvilággal rendelkező veresegyházi tavak állnak. A három tavat az állatkerttel összekötő tanösvény költségeit az érintett területek “gazdái” közösen fedeznék, mint ahogy ki-ki részt vállalna a munkából is – jegyezte meg az állatkert vezetője.

A veresegyházi “farmon” jelenleg 3,5 hektár nyújt természetközeli körülményeket a medvéknek, míg a farkasok 1,5 hektáron élnek. A látogatók szürkemarhákat, őzeket és vaddisznókat is láthatnak, de az igazi nagy “attrakció” mindenképpen a gyerekek nagy kedvencének számító gólyák megérkezése lesz. Magyarország második legnagyobb gólyamentőhelyének létrehozásától várhatóan a látogatottság is növekszik, bár panaszra most sincs ok – tavaly 177 ezren voltak kíváncsiak Veresegyház medvefarmjára – közölte Kuli Bálint.

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Hirdetés
Példakép minden magyar számára
A számokból egyértelműen kiderül, a szülők fontosnak tartják a HPV elleni oltás
A világon kevés olyan ország van, ahol kislányok és kisfiúk is ingyenesen megkaphatják a HPV elleni oltást.
Cicipasz és Zverev is a nyolc között búcsúzott
A görög játékost a georgiai Nikoloz Baszilasvili múlta felül három játszmában, a harmadikként rangsorolt német pedig szettelőnyről kapott ki ellenfelétől.
Csonka fordulók
A megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégéje sem lesz teljes, miután mindkét ligában elmarad egy-egy meccs. Nem maradunk persze izgalmas találkozók nélkül, míg a megyeháromban az első két helyezett csap össze.
Bak Ádám ezüstérmes
Timmermans mindenkit félrevezet
Brüsszel elhibázott politikája miatt több uniós országban már most hatalmas árat fizetnek a fogyasztók, mint kiderült, nincs zöldítés földgáz nélkül.
Liszt Ferenc születésnapján ad hangversenyt Mészáros Zsolt Máté orgonaművész
A hangversenyen elhangzanak majd a zeneszerző legvirtuózabb orgonaművei és kedvelt versei is.