Hallgassa élőben!

Állatkert lett a veresegyházi medveotthon

Állatkertként működik tovább a veresegyházi medveotthon, mivel néhány hiányosságtól eltekintve megfelel a nemrég hatályba lépett, kormányrendeletben rögzített feltételeknek - közölte kedden Kuli Bálint, az otthon vezetője.

Az immár veresegyházi állatkertként látogatókat fogadó medvefarmon egyebek mellett további illemhelyeket kell építeni, s egyéb apró változtatásokra is szükség van, hogy minden téren eleget tegyenek az állatkertektől megkövetelteknek – mondta Kuli Bálint. Hozzátette: bár tavaly elgondolkodtak azon, hogy nem szednek belépti díjat, a fenntartási költségek növekedése, illetve a küszöbön álló fejlesztések miatt erről a bevételről nem mondhatnak le.

A tervek között szerepel egyebek mellett az állatkert teljes, 20 hektáros területének bekerítése, egy nagy gólyamentőhely létesítése és egy környezetvédelmi tanösvény építése – fűzte hozzá Kuli Bálint. Ez utóbbi ötlet hátterében az állatkerttől bő két kilométerre elhelyezkedő, védett növény- és állatvilággal rendelkező veresegyházi tavak állnak. A három tavat az állatkerttel összekötő tanösvény költségeit az érintett területek “gazdái” közösen fedeznék, mint ahogy ki-ki részt vállalna a munkából is – jegyezte meg az állatkert vezetője.

A veresegyházi “farmon” jelenleg 3,5 hektár nyújt természetközeli körülményeket a medvéknek, míg a farkasok 1,5 hektáron élnek. A látogatók szürkemarhákat, őzeket és vaddisznókat is láthatnak, de az igazi nagy “attrakció” mindenképpen a gyerekek nagy kedvencének számító gólyák megérkezése lesz. Magyarország második legnagyobb gólyamentőhelyének létrehozásától várhatóan a látogatottság is növekszik, bár panaszra most sincs ok – tavaly 177 ezren voltak kíváncsiak Veresegyház medvefarmjára – közölte Kuli Bálint.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Hirdetés
Így győzheti le könnyen a karácsonnyal járó stresszt
Hirdetés
A 21. század építőipari gépei
Hirdetés
Egri János Jr.: sokat kell bizonyítanom még, és tovább kell vinnem a hagyományt
Újratemették Slachta Margitot
A bíboros kiemelte: Slachta Margit életében felvillantak olyan fények is, amelyek csak igazi szentek útját szokták kísérni.
A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma!
Vannak, akik éveken át nem hozhatnak döntést a saját életükkel kapcsolatban, akiknek mindig megmondja a bántalmazójuk, mit tehetnek, és mit nem. Ha erőszakról beszélünk, akkor a többség egyből a fizikai bántalmazásra gondol, holott a szóbeli bántalmazás, a manipuláció, a félelemben tartás, a másik fél elszigetelése, lejáratása, hiteltelenné tétele legalább olyan rombolóan hat az áldozatra. A Családbarát Magyarország Központ szakértője, Boglacsik Tímea osztja meg velünk tapasztalatait.
Nyolcmilliárd forintos keretösszeggel nyílt meg újra a Gyorsítósáv
Ismét elérhetővé vált a hazai egyetemek és vállalkozások tudáskapacitásából, szellemi tulajdonából magas hozzáadott értékű új termékek és eljárások előállítására ösztönző pályázat.
Szörnyű családi tragédia: többször meglőtte menekülő nejét a tomboló férj
A feleség elmenekült tomboló férje elől, de a férfi még az utcán is több, a jármű szélvédőjén áthatoló lövést adott le rá.
Szoboszlai góljával Európa-ligás a Lipcse
A három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re legyőzte a vendég Manchester City csapatát.
Elképesztő combokat villantott a szuperszexi Stollár Fanny
Stollár Fanny képtelen leállni, és folyamatosan lepi meg új fotókkal a rajongóit Las Vegasból. A gyönyörű sportolónő nem hagyhatta ki a szerencsejátékot sem.