Ország-világ

2011.11.14. 16:08

Álló Boeingnek gurult egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren

A sérülések mértékét a burkolatok megbontása után lehet csak pontosan felmérni. Az eset kapcsán vizsgálat indult.

Nekigurult egy repülőgép egy másik, álló Boeingnek hétfőn a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ).

Mint írták, a repülőtér kettes számú hangárjának a műszaki előterén 11:15 órakor egy orosz személyzettel, utasok nélkül érkező, bermudai lajstromozású, Boeing 737-800 típusú repülőgép nekigurult egy ott parkoló, norvég lajstromban lévő, ugyanolyan típusú repülőgépnek.

Az orosz S7 Globus légitársaság által üzemeltetett Boeing javításra érkezett Budapestre. A hangár műszaki előterén, az állóhelyre való begurulás közben a repülőgép bal szárnyának a vége eddig ismeretlen okból nekiütközött a Norwegian Air Shuttle légitársaság ugyancsak javítás miatt ott parkoló repülőgépének, a gép jobb oldali vízszintes vezérsíkjának (vagyis farokrészének).

A sérülések mértékét a burkolatok megbontása után lehet csak pontosan felmérni. Az eset kapcsán a KBSZ független szakmai vizsgálatot indított - olvasható a közleményben.

Címkék#repülés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában