aljas

2020.12.28. 11:35

Alpári módon támadt a magyar egészségügyre Karácsony Gergely

Mindenféle konkrétum nélkül támadta meg a hazai egészségügyet Karácsony Gergely. Persze akkor egy szót sem szólt a baloldali főpolgármester, amikor párttársa, Szabó Tímea álhíreket és kamuvideókat terjesztett.

Karácsony Gergely a magyar egészségügyet támadta, miközben párttársa, Szabó Tímea korábban egyértelmű álhíreket terjesztett. A főpolgármester szerint valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint ami a koronavírus-statisztikában szerepel. Természetesen ez hazugság, és Karácsony Gergely sem tudta ezt semmilyen konkrét adattal alátámasztani – írja az Origo.

Az Origo írta meg elsőként, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője Korózst is megelőzve mondta vissza Németh minden alap nélküli állításait. „Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt” - jelentette ki a politikus napirend előtti felszólalásában még április 27-én.

Annak ellenére, hogy – mint kiderült – Németh sem az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), sem a betegszállító cégeknél nem dolgozott mentősként, sőt, még annál a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem alkalmazták, amit munkahelyeként mutatott be.

A baloldal folyamatosan hazugságokkal támadja a védekezést, Korózs Lajos kamuvideót készített az álmentőssel, majd hamisított statisztikákat terjesztett a koronavírussal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában