Hallgassa élőben!

Anyák napjára: virágkosár

Az emberek többsége virággal lepi meg édesanyját május első vasárnapján, a szokásos egy szál rózsa azonban egy idő után unalmassá válik. Kedves megoldás lehet egy élő virágkosár, tavaszi idénynövényekkel.

A kosárban, kaspóban szépen elrendezett virágkompozíció nemcsak ötletes és egyedi, de néhány napos tündöklés helyett hetekig díszíti a lakást, az elvirágzott növényeket pedig kiültethetjük a kertbe vagy az erkélyre, s így évekig gyönyörködhetünk bennük.

A kompozíció alapja néhány hagymás növény – jácint, nárcisz vagy tulipán – amelyeket virágboltokban szerezhetünk be, akár többet egy cserépbe ültetve. Célszerű ellenállni a kinyílt, színpompás daraboknak és bimpósat választani, így egyrészt szemtanúi lehetünk a virágzásnak, másrészt tovább maradnak szépek a virágok.

Mibe tegyük?

Ezután válasszuk ki a tartóedényt. Figyeljünk arra, hogy a kosár vagy tál összhangban legyen a megajándékozott lakásával, stílusával. Friss, tavaszi hangulatot árasztanak a sötét vagy világosabb, fóliával bélelt vesszőkosarak, a színes fakosarak, -dobozok pedig vidámságot sugallnak. Különleges, country-hatást érhetünk el, ha fémedénybe, például apró fémvödörbe vagy öntözőkannába ültetjük a növényeket.
Hogyan díszítsük?

Ha a növényt – cserepestül vagy közvetlenül, virágföldbe ültetve – belehelyeztük a kiválasztott tartóba, jöhet a dekoráció! Ha a növények tövét betakarjuk valamilyen növénnyel, nagyon szép hatást érhetünk el. Ez lehet nedves tőzegmoha (a hétvégi kiránduláson akár magunk is szedhetünk), natúr vagy színes raffia, de a virágkötészeti üzletekben, virágboltokban a takarónövények széles választékát megtaláljuk.
Az összeállítást tovább díszíthetjük készen kapható dekorációs elemekkel, például drótra erősített fafigurákkal, masnikkal, szaténszalaggal, gyöngyökkel.

Futács Márkó győztes góllal mutatkozott be az Olimpija Ljubljanában
A középcsatár végigjátszotta a meccset, amelynek 53. percében volt eredményes.
Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.
Rabszolgákat tartott az enyingi pár: éheztek, a lovakkal aludtak, a fogaikat is kiütötték
Az enyingi páros éheztette és bántalmazta foglyait, akiknek egész nap dolgozniuk kellett, embertelen körülmények között éltek.
Ég a négycsillagos Borostyán Med Hotel – már a teljes tetőszerkezet megsemmisült
Nyolcvanöt ember elhagyta az épületet.
Sebestyén Péter ötödikként zárt Argentínában
A világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik Indonéziában.
Dobrev Klára elismerte vereségét
Lényegében eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.