Áprilistól újra itt a tévédíj

Az Országgyűlés elfogadta azokat a költségvetési törvényhez fűzött módosító javaslatokat, amelyeket a Pénzügyminisztérium támogatott.

A képviselők támogatták például azt a javaslatot, amelynek értelmében ha egyházi intézmény jövőre kezdi meg szociális szolgáltatás nyújtását, akkor ugyanazt a támogatást kapja, mint ha önkormányzati szervezet végezné azt.

Elfogadták azt a javaslatot is, amely szerint a személyi jövedelemadó 1 százalékát illegális hulladéklerakók felszámolására is fel lehet ajánlani.

Emellett támogatást kapott az a javaslat, hogy a 967 forintos televízió üzembentartási díjat csak áprilistól kell fizetni, addig az állam átvállalja az összeget. Az Országgyűlés 116-ról 200 millió forintra emelte a határon túli magyarok egészségügyi ellátásának támogatását.

A szavazás előtt a pénzügyminiszter azt mondta: a képviselők által a 2007-es büdzséhez benyújtott 340 módosító indítvány jelentős része nem illeszkedik a kormány gazdasági és költségvetéspolitikai célkitűzéseihez. Veres János közölte: az elutasított javaslatok többletforrást igényeltek volna, ami nem áll rendelkezésre.

Akikre nemigen számíthatnak a határon túliak
Az ellenzék viszonya Trianonhoz, a határon túliakhoz és az egységes nemzethez.
Hívja fel külhoni magyar barátait a nemzeti összetartozás napján!
A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét – kéri a Háló mozgalom.
Újranyitottak az iskolák
 Maradt a digitális munkarend az általános és középiskolákban, ám pünkösd után aki igényelte, vihette iskolába gyermekét. Megyei körképünkből kiderül főleg az elsősök ültek újra iskolapadba. 
Igazi erőt mutathat a trianoni évfordulón a világ magyarsága
Az összetartozás napján összekapcsolódnak az elcsatolt részeken élők.
Három autó ütközött a Körtöltés utcánál kedd éjjel
A Rókusi körút és Körtöltés utca kereszteződésében történt a baleset.
Kövér László: A jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban
Nem egymástól, hanem a nemzeti önazonosságot eltörölni akaró erőktől van félnivalónk – mondta a házelnök.