vakcinahelyzet

2021.03.27. 21:33

Arra kérik a bölcsődei dolgozókat, hogy regisztráljanak az oltásra hétfőig

Az önkormányzati és magánbölcsődék minden dolgozóját regisztrációra buzdítja a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleményében azt kérte, hogy a bölcsődei dolgozók is regisztrálják magukat védőoltásra. A közlemény szerint hétfő éjfélig regisztrálhatnak a bölcsődei dolgozók is a vakcinainfo.gov.hu oldalon az óvodai és iskolai dolgozókkal közös kampányszerű oltásra – írja az Origo.

Az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció.

Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon. A közleményben az áll, hogy a Kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást.

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon, 2021. március 29. (hétfő) éjfélig.

Az, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

A nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb 2021. március 29-e, hétfő, 12.00 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is. Ezen túl, aki még nem regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon az legkésőbb 2021. március 29. hétfő éjfélig tegye meg, hiszen a regisztráció mindenkinél az oltás előfeltétele.

– Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és SMS-ben értesíteni lehessen őket.

Az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz

– olvasható Novák Katalin MTI-hez eljuttatott közleményében, ahol megjegyzik: azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában