Átadták az évad elismeréseit

Folytatás az 1. oldalról.

– Nagyon megtisztelőnek érzem a kitüntetést, amelyet ezúttal a hűség városától, a városvezetéstől egy hűséges ember kapott – nyilatkozta lapunknak Incze József, aki korábban már a kollégák által odaítélt Kabos-díjban, kétszer pedig közönségdíjban – aranygyűrűben – is részesült. – A kezdetektől a Petőfi színtársulat tagja vagyok, s az idők során számos szép feladatnak tehettem eleget. A jövő évadban is nagyszerű szerepek várnak rám Sopronban, játszom például A tizenkét dühös emberben, s főszerepet a Páratlan párosban.
A színházlátogatók szavazatai alapján a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrűt Varga Gábor (25) színművész kapta.
– Az ötödik évadomat fejezem be Sopronban, de a következő szezonban is számíthatnak rám – mondta a Kisalföldnek Varga Gábor, aki tavaly polgármesteri különdíjban részesült. – Sopron az a hely, ahol Budapest mellett otthon érzem magam. A jövő évadban négy színdarabban lépek soproni színpadra, mellette a Budaörsi Játékszín vendégszereplésre szóló meghívásának is eleget teszek.
A színtársulat szavazatai alapján a Kabos Gyula-díj idei jutalmazottja Makay Sándor (74)

Aase-díjas színművész. – Vénségemre megáldott a sors: a három soproni év alatt rengeteg olyan figurát kelthettem életre, amely igazi színészálomnak mondható – fogalmazott a népszerű színművész, aki tréfásan hozzátette, a jövő évadban olyan darabban – Gyurkovics Tibor Nagyvizit című színművében – is játszik, ahol fizikailag nem kell különösebben megerőltetnie magát, mert a szerep nagy részét ágyban tölti.
A Pro Kultúra Sopron Kht. cégvezetése az Arany Maszk-díjat kiemelkedő karakteralakításai elismeréseként Tándor Lajos

Aase-díjas színművésznek adományozta. – Idén a nyolcvanadik életévembe lépek, valószínű, hogy a jövő évad lesz az utolsó a színháznál – nyilatkozta Tándor Lajos, aki megalakulása óta tagja a soproni színtársulatnak. – A soproni közönséget igen jónak tartom, mindig nagy örömet jelentett számomra a Petőfi színpadán játszani.
A kht. cégvezetése a színházi és a kulturális munkát a kulisszák mögül segítő munkatársak részére alapított Kónya Sándor-emlékdíjjal idén Simon Andrea rendezőasszisztenst és Gyöngyösi József üzemvezetőt jutalmazta. Az elismeréseket Walter Dezső polgármester, Kalmár István alpolgármester, Kovács László, az önkormányzat kulturális és idegenforgalmi bizottságának elnöke, Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője és Szi-

lágyi Tibor, a színház művészeti igazgatója adták át.