Átlövők nélkül átütő siker

Átlövők nélkül, nagy küzdelemben nyerte meg a Balaton-kupát a Rába Quelle-ETO. A férficsapat heti felkészülési programja megváltozott. Az Audi-

ETO hétvégén a Kulcsár Anita-

emléktornán lép pályára.

kézilabda

Mint ahogy arról hétfői számunkban már beszámoltunk, a Rába Quelle-ETO megnyerte a Balaton-kupát. A csapathoz a betegsége után visszatért Tóth László vezetőedző szerint a csapat biztató teljesítményt nyújtott.
„ Az öt mérkőzésből kétszer döntetlent játszottunk, kétszer egy, egyszer pedig két góllal győztünk. Ebből is látszik, hogy elsősorban a küzdelem dominált, amiért minden dicséretet megérdemel a társaság. Ráadásul igazi lövők nélkül játszottunk, mert sérülés miatt Józsa, Basaric és Forrai sem tudott pályára lépni. A felkészülés jelenlegi fázisában óriási dolognak tartom, hogy megnyertük a kupát. Ez komoly lökést adhat a folytatásra” – kezdte a szakvezető.
Természetesen nem ülnek a babérjaikon a győriek, a felkészülés ugyanis folytatódik, igaz, a program némileg módosult.
„ A keddi, Dunaferr elleni meccseket mi, a pénteki két találkozót pedig a Balatonfüred mondta le. Nem maradunk azonban mérkőzés nélkül, mert csütörtökön este hattól a szlovák Hlohoveccel, pénteken délután háromtól pedig egy arab csapattal mérkőzünk. A hangsúly már a védekezés finomításán lesz. Sok egyéni képzés is lesz, vagyis sokkal többször kerül elő a labda, amit a játékosok is jobban szeretnek” – folytatta Tóth László.
Azok a szurkolók, akik a mérkőzéseken túl is kíváncsiak az új férficsapatra, vasárnap este hat órakor a Dunakapu téren az idénynyitón is találkozhatnak a játékosokkal. A háromórásra tervezett program során a csapatbemutatón túl az ex-TNT-s Dobrádi Ákos vagy a Kisalföld által felfedezett Szabó András műsorát is láthatják az érdeklődők, sőt, az eseményen ingyenjegyhez is hozzájuthatnak, mellyel a Rába Quelle-ETO első hazai mérkőzésére – szeptember 13-án az Elektromos látogat Győrbe – lehet bejutni.
Az Audi-ETO a hétvégén a II. Kulcsár Anita-emléktornára hivatalos Dunaújvárosba. A győriek szombaton 12 órakor a Dunaferr, 17 órakor az osztrák Hypo, vasárnap délelőtt 10 órakor az ukrán Karpati Uzsgorod együttesével találkoznak.
A női csapat évadnyitója

augusztus 28-án 18.30 órakor lesz a Magvassy-csarnokban. Az eseményen bárki részt vehet, ám a vacsorához a fanclub@gyorietokc.hu e-mail címen vagy a 30/377-

8588-as telefonszámon jelezni kell a részvételi szándékot.
A női csapat találkozóira már csak 15 bérlet nem talált gazdára. Ezekhez munkanapokon még hozzá lehet jutni a sportcsarnokban.