Ország-világ

2009.07.31. 21:12

Augusztus 20.: idén kevesebb pénzből ünnepel az ország

Idén 20 százalékkal kevesebb pénzből ünnepli az ország az államalapítást, mint egy évvel korábban - áll a Kormányszóvivői Iroda pénteki közleményében.

A hagyományos programok mellett újdonság, hogy "Szent István - Egy ország születése" címmel augusztus 19-én este 9 órakor történelmi ünnepi gálaműsor lesz a Kossuth téren.

Az ünnepséget hagyományosan megnyitó zászlófelvonás augusztus 20-án reggel fél 9-kor kezdődik a Kossuth téren, amelyet 10 órakor - légibemutatóval egybekötött - tisztavatás, majd térzene és zenés őrségváltás követ a Hősök terén.

A Kossuth téren "Szent István király udvara" címmel történelmi játszóház és egész napos családi program várja az érdeklődőket. Idén is a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének cukrászai és ismert sztárok mutatják be az Ország Tortáját, valamint a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének közreműködésével egész napos Kenyérfesztivál is várja a Kossuth térre látogatókat. A programot a hagyományos 20 perces ünnepi tűzijáték zárja 21 órakor.

Az állami ünnepség rendezvényszervezési, valamint pr és kommunikációs feladatait a Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft alkotta konzorcium nettó 239 millió forintból láthatja el, amely 20 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben az ezekre a feladatokra fordított összeg.

Az augusztus 20-i állami ünnepségek programjáról a www.augusztus20.freeblog.hu blogon található naprakész tájékoztatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában