Augusztus 20.: idén kevesebb pénzből ünnepel az ország

Idén 20 százalékkal kevesebb pénzből ünnepli az ország az államalapítást, mint egy évvel korábban - áll a Kormányszóvivői Iroda pénteki közleményében.

A hagyományos programok mellett újdonság, hogy “Szent István – Egy ország születése” címmel augusztus 19-én este 9 órakor történelmi ünnepi gálaműsor lesz a Kossuth téren.

Az ünnepséget hagyományosan megnyitó zászlófelvonás augusztus 20-án reggel fél 9-kor kezdődik a Kossuth téren, amelyet 10 órakor – légibemutatóval egybekötött – tisztavatás, majd térzene és zenés őrségváltás követ a Hősök terén.

A Kossuth téren “Szent István király udvara” címmel történelmi játszóház és egész napos családi program várja az érdeklődőket. Idén is a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének cukrászai és ismert sztárok mutatják be az Ország Tortáját, valamint a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének közreműködésével egész napos Kenyérfesztivál is várja a Kossuth térre látogatókat. A programot a hagyományos 20 perces ünnepi tűzijáték zárja 21 órakor.

Az állami ünnepség rendezvényszervezési, valamint pr és kommunikációs feladatait a Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft alkotta konzorcium nettó 239 millió forintból láthatja el, amely 20 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben az ezekre a feladatokra fordított összeg.

Az augusztus 20-i állami ünnepségek programjáról a www.augusztus20.freeblog.hu blogon található naprakész tájékoztatás.

Megugrott a fertőzöttek száma Észak-Macedóniában
Visszaállítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások egy részét, miután rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.
Szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el a norilszki olajbaleset miatt
A pénteki balesetben mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba.
Bolsonaro egy tábornokot nevezett ki ügyvezető egészségügyi miniszternek
A brazil elnök elvárja a tábornoktól, hogy sokáig maradjon a minisztérium kormányrúdjánál.
Új gyanúsítottja van a Madeleine McCann-ügynek
A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.
Június közepétől nem repülhetnek kínai utasszállítók az Egyesült Államokba
Az indoklás szerint Peking nem teszi lehetővé az amerikai légitársaságok kínai járatainak újraindítását.
A Mezőkövesd legyőzésével nyolcadszor a Honvédé a trófea (videó)
Az ünneplésről Szijjártó Péter is közzé tett egy videót közösségi oldalán.