koronavírus

2021.01.28. 06:52

Ausztráliában újranyitják a belső határokat

Újranyitják a belső határokat Ausztrália legnépesebb három állama között, miután az országban 11. napja nem észleltek új koronavírus-fertőzést – jelentették be az ausztrál hatóságok csütörtökön.

Új-Dél-Wales határait azért zárták le decemberben, mert Sydneyben megugrott a fertőzöttek száma, de miután a járvány terjedését sikerült feltartóztatni, Queensland miniszterelnöke bejelentette, hogy február 1-jétől átjárhatóvá teszik a határt Új-Dél-Wales irányából.

„Azt akarom, hogy a családok és a barátok újra együtt lehessenek” – jelentette ki Annastacia Palaszczuk. Az állammal szintén szomszédos Victoria péntektől lazíthat a határátlépési tilalmon. Ott 22 napja nem észleltek új fertőzöttet. Victoria vörös, narancs és zöld kategóriába sorolta az államhatáron kívüli területeket aszerint, hogy járványügyi szempontból mennyire kockázatosak.

„Abban reménykedem, hogy a nap végétől nem lesznek vörös zónák Új-Dél-Walesben, sokkal több lesz a zöld, és talán még néhány narancs marad” – hangsúlyozta Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

Ausztráliában tavaly március óta 22 ezren kapták el a koronavírust, és 909 halálos áldozatot követelt a Covid-19, amivel a 10 legsikeresebben védekező ország között van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában