vakcina

2021.03.30. 12:41

Ausztria egymillió adag Szputnyik V oltóanyagot vásárol

Az első 300 ezer adag áprilisban érkezik az országba.

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök még februárban tárgyalt egy esetleges osztrák vásárlásról az orosz fejlesztésű Szputnyik V oltóanyagot illetően. A tárgyalások azóta is folyamatosak a felek között, ma pedig be is jelentették, hogy Ausztria egymillió adag vakcinát vásárol – írja az Origo.

Az oe24.at azt írja, hogy Kurz és Putyin még február 26-án egyeztettek, és aznap már meg is volt a szerződés a felek között. Kurz hangsúlyozta, hogy nem szabad geopolitikai kérdésként tekinteni a vakcinára. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy a vakcina hatékony és biztonságos-e, nem pedig az, hogy honnan érkezik.

Az osztrák kancellár szerint az egymillió adag oltóanyagnak köszönhetően előbb nyithatnak, valamint rengeteg életet és munkahelyet menthetnek meg.

Ausztria és az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap között folyamatosak a tárgyalások, az első 300 ezer vakcina áprilisban érkezhet az országba, májusban 500 ezer, majd június elején további 200 ezer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában