Ország-világ

2015.11.16. 22:56

Ausztria, Szlovénia és Macedónia is zárja határait

Három ország is a határzárról értesítette Szerbiát a Magyar Szó beszámolója szerint. Déli szomszédaink kedden döntenek, mit tesznek a migránsokkal. <br>

Segesvári Csaba

Schengen-államok közötti megállapodásra hivatkozva arról értesítették ma Szerbiát, hogy két állam, Ausztria és Szlovénia is határainak lezárása mellett döntött. Horvátország egyelőre még nem foglalt állást ebben a témában, Macedónia viszont úgyszintén határzár bevezetéséről tájékoztatta Szerbiát - közölte hétfő késő este a vajdasági Magyar Szó.

A napilap szerint részletek egyelőre nem ismeretek, a szerb közszolgálati televízió úgy tudja, hogy miután Aleksandar Vučić kormányfő kedden visszaérkezik Belgrádba Bujanovacon és Preąevóban tett látogatásáról, összehívja a biztonsági szolgálatok koordinációjával foglalkozó testületet, melyen döntenek a továbbiakról, a szerb állam lépéseiről a határzárak bejelentését követően.

Ismert, a migránsok jelenleg Macedóniából Szerbián át jutnak el az uniós határáig, Horvátország Szlovénia felé továbbítja a tömeget. A határzárral szinte biztos a konfliktus, emlékezetes, hogy nyáron a macedónok már megpróbálták a migrációt megállítani, sikertelenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában