Ország-világ

2009.03.31. 08:45

Az államszervezetet vizsgálná felül a Fidesz

Először az állami kiadásokat vizsgálná felül a Fidesz - mondta Navracsics Tibor a köztévé Az Este című műsorában arra a kérdésre, hogy az ellenzéki párt hol kezdené az ötszáz milliárd forintosra becsült megszorítást.

A frakcióvezető hozzátette: arról még nem döntöttek, hogy Bajnai Gordon kormányfői felszólalásakor is kivonulnak-e a parlament ülésterméből.

Navracsics Tibor szerint már külföldi elemzők is felhívták a figyelmet arra, hogy sokat lehetne spórolni, ha felülvizsgálnák az állami intézmények sokaságát, a bürokratikus eljárásokat, a közbeszerzési eljárásokat, az állami intézményrendszeren belüli eljárási metódusokat valamint a háttérintézmények működését.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy arról még nem döntöttek, hogy kivonulnak-e majd a parlament ülésterméből, ha Bajnai Gordon miniszterelnökként felszólal. Leszögezte ugyanakkor, hogy Bajnai Gordon nem Gyurcsány Ferenc, az őszödi beszéd pedig nem hasonlítható egy "pártmutyihoz".

Elmondta azt is, hogy a jelenlegi gazdasági miniszterrel szemben elvi kifogása van a Fidesznek, és ez a kifogás mindenkivel szemben fennállna, aki vállalja a kormányfői posztot. Az ellenzéki párt szerint ugyanis csak az előrehozott választás útján lehetne legitim kormánya az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában