Ország-világ

2013.05.11. 09:04

Az elrabolt nőkre kívánta hagyni a házát Castro

Az általa elrabolt és rendszeresen megerőszakolt három nőre kívánta hagyatékozni Ariel Castro azt a clevelandi házat, amelyben fogva tartotta őket - jelentette ki pénteken a rabtartó feljegyzéseire hivatkozva Brian Cummins, a clevelandi városi tanács tagja.

Castro azt írta, hogy a ház árát a három nőnek kell adni, miután ő öngyilkosságot követett el. A rendőrség a nők börtönéül használt házban talált rá Castro feljegyzéseire. Ezekben az férfi utalást tett arra, hogy feltehetően fiatal, vagy gyerekkorában őt is megerőszakolták.

Brian Cummins szerint Ariel Castro az áldozatokat hibáztatta az elrablásuk miatt. A férfi mindhárom lányt úgy rabolta el 2002 és 2004 között, hogy felajánlotta nekik: elviszi őket a gépkocsiján.

A három nőnek, a 27 éves Amada Berrynek, a 23 éves Georgina DeJesusnak és a 32 éves Michelle Knightnak, valamint Berry hatéves kislányának - aki a rabságban Castrótól született - hétfőn sikerült kiszabadulnia.

Castro ellen eddig háromrendbeli nemi erőszak és négyrendbeli emberrablás miatt indult eljárás. Az ügyészség azonban minősített emberöléssel is meg kívánja vádolni, mert Michelle Knightnál a gyanú szerint veréssel-éheztetéssel öt alkalommal idézett elő vetélést. Ha minősített emberölésben bűnösnek találják, halálra is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában