Ország-világ

2009.02.23. 16:13

Az évtized rablása Oroszországban

Moszkva - Több mint 43 millió rubelt raboltak el a hétvégén ismeretlenek egy pénzszállító autóból Moszkva közelében. Az oroszországi sajtó az évtized pénzrablásaként emlegeti a történteket. <br>

Ismeretlenek támadták meg a hétvégén az egyik orosz kereskedelmi bank pénzszállító autóját, és több mint 43 millió rubelt (csaknem egymillió eurót zsákmányoltak) - adta hírül hétfőn a Komszomolszkaja Pravda. A jármű Rosztov-na-Donu-ból szállította a nem mindennapi mennyiségű készpénzt Moszkvába.

A támadás az országút egyik elhagyatott szakaszán történt. A rendőrségi információk szerint a rablók heten voltak, s közülük ketten rendőr egyenruhát viseltek. A sértettek - a jármű vezetője és egy banki alkalmazott - elmondása szerint a két egyenruhás állította meg őket az országút egyik elhagyatott, sötét szakaszán. A fékezés után további öt, álarcot viselő fegyveres támadt rájuk, megbilincselték őket, majd távoztak a pénzes zsákokkal.

Rendőrségi források szerint a megtámadottak beszámolója több helyen sántít. Gyanús például, hogy miért nem volt fegyveres kísérője a jelentős pénzszállítmánynak. A pénzszállítóknak továbbá még közúti ellenőrzés miatt sem szabadna néptelen helyen megállniuk. Végül a sértettek gyanúsan részletes leírással szolgáltak a támadókról. Nem kizárt tehát, hogy ez esetben önrablás történt - mondta a nevét elhallgató rendőrségi munkatárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában