Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően mutatkozhat a nő gésának vagy dívának.

A gésa stílus főleg a törékeny, barna nőknek áll jól, olyanoknak mint például Audrey Tatou, a híres francia színésznő. Akiknek ez a szimpatikus, azoknak a leghíresebb japán kozmetikai márka alapozóját ajánlják, amely olyanná varázsolja a bőrt, mint a finom porcelán. Kifejező szemek, vörös ajkak, leheletnyi arcpír, ártatlan tekintet a végeredmény.

A hétköznapi smink esetében a finom púderes pasztellszíneket a forró, fűszeres, erős, távol-keleti árnyalatokkal lehet kombinálni. A csillogó szemeken az aranyos-zöld szemhéjpúder dominál, az ajkak korall vagy narancsos mályvaszínűek – jellemzi a trendet az egyik vezető illatszerbolt hálózat magazinja.

Ennek hűvösebb, némiképp sportosabb változata a barna hajúaknak a szolid rózsaszín szemhéjpúder, olykor szilva színnel és feketével kombinálva.

A díva, az istennő, meg a végzet asszonya esti alkalmakra élénk piros ajkakat, ragyogó macskaszemeket, barackszínű alapozót, hosszú szempillákat és hangsúlyos szemöldököt „visel”.