Ország-világ

2008.12.22. 14:06

Az MDF feljelentést tesz a hamis ajánlószelvények miatt

Az MDF ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a választás rendjét sértő bűncselekmény elkövetése miatt. A hírt a párt sajtóosztálya közölte. A feljelentést a párt azért teszi, mert három szervezet, köztük a Magyar Demokrata Fórum által leadott ajánlószelvények között nagy számban találtak hamisítványokat.

Dézsi Mihály, a párt ferencvárosi képviselőjelöltje korábban elmondta: miután más pártoknál is találtak hamis ajánlószelvényeket, méghozzá nagy számban, alapos a gyanú, hogy valaki vagy valakik visszaéltek az adatbázisokkal és ezt kihasználva juttattak el különböző szervezetekhez ajánlószelvényeket, amivel bűncselekményt követett el.

Hétfőn reggel derült ki, hogy az MDF ajánlószelvényei közül 669 nem az Állami Nyomdában készült. A MIÉP-nél 415, míg a Magyar Szociális Zöld Párt esetében 1152 hamis szelvényt találtak.

A IX. kerületben januárban tartanak időközi országgyűlési képviselőválasztást, miután Gegesy Ferenc polgármester kilépett az SZDSZ-ből és visszaadta parlamenti mandátumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában