Az omegás Benkő Lászlóval készül első CD-je

Folytatás az 1. oldalról.

Szabó Andris karácsonyra megjelenő első hanglemezének zenei rendezését Benkő László billentyűs-zeneszerző vállalta, aki már korábban is segített a legénykének. P és Trunkos András írta e lemezre a vak fiú első önálló nótáját „Dalokban élnek a fények” címmel. Amint a zeneszerző tegnap a felvételek közben elmondta: igazi gyöngyszemre bukkantak a Kisalföld segítségével.
A Máté Péter-slágereket

tartalmazó CD-hez a Kisalföld

előfizetői jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá. Nemcsak egy

kiváló válogatást kapnak, hanem jótékony célt is szolgálnak

a vásárlással.
– Már januári találkozásunkkor is meglepett a fiú természetessége, bátorsága, tehetsége. Szinte példátlan, hogy a vasárnapi felvételekkor alig három óra alatt négy-öt dalt teljes koncentrációval fel tudott énekelni. Ez a CD-lehetőség Andris első komoly zenei lépése, s fokozatosan kell kialakítani előadói arculatát. Azon túl a lemez jótékony célokat is szolgál, így a fiú példát is mutat ezzel sorstársainak. Omegásként számos jótékonysági akcióban részt vettem már. Például egykor a Scorpionsszal együtt a Gyöngyhajú lány angol nyelvű korongjainak bevételeiből is segítettük a nyomorgó feketéket, de hogy mi lett a sokmilliós bevétellel, azt máig sem tudom. Mostanában már csak olyan akciókban veszek részt, melyeknek látom a konkrét eredményét is. Andris támogatása ilyen ügy.
Benkő Trunkos Andrással egy új dalt is írt a fiúnak. Ez köti össze, kovácsolja egységessé a Máté Péter-dalokat és a Tolcsvay László szerezte, a korábban Koncz Zsuzsa által énekelt, a CD-re most fölkerülő Békét és reménységet című dalt.
– Véletlen, hogy Máté Péter – akivel én egy házban nőttem fel, együtt gyerekeskedtünk, sőt, családjaink is összejártak – éppen most lenne hatvanéves. Andris meg e héten tölti be a tizenegyet. A kettős születésnap is jó apropót ad a lemeznek – tette hozzá a zeneszerző.
Az Első Győri Lions Club szinte azonnal fölkarolta a lemezkiadás ötletét. Indoklásként elnökük, Halbritter Mátyás elmondta: a Lions klubok hálózata nemzetközileg is segíti a vakokat és gyengénlátókat. Most alapítványuk pénzügyileg állja a lemezkiadás költségeit, s amennyiben a CD értékesítése nyereséget is hoz, úgy a bevételből továbbra is támogatják Andris tanulmányait, zenei képzését, „igazi életpályára” szeretnék állítani. S talán ezen túl a fehér bottal járók közül többeknek is jut majd a bevételből.
A fővárosi Médiagenerál stúdió vezetője Jankai Béla. P az előbbiekhez hozzátette: Benkő László hívta föl a figyelmét a tehetséges fiúra. Szerinte azért fontos ez a lemez, mert új színt hoz a zenei palettára, sőt, a sérült sorstársaknak is segíthetnek a megjelentetéssel.
Az anyuka, Szabó Róbertné kíséri mindenhová a tizenegy éves legénykét. Szinte alig hitte el, hogy valóra válhat Andris álma, amit januárban a Kisalfölddel is megosztott, nevezetesen, hogy egy saját lemezt szeretne. Büszkeség, öröm és aggodalom egyszerre munkál benne.
– Eddig is tisztában voltam azzal a felelősséggel, amit a fiam gondozása, nevelése jelent. E lemez esetleges sikere után most még inkább érzem annak a súlyát, hogy Andrist megóvjam mindenféle új és eddig ismeretlen buktatótól.
A tegnapi embert próbáló zenei munka során a bősárkányi legény gyorsan föloldódott, kifejezetten élvezte a stúdió adta körülményeket, az ezerféle izgalmas hangszert s zenei lehetőséget. Olykor türelmetlenül még ő ösztökélte további munkára a hangmérnököket. A Kisalföldnek is csak annyit mondott: „Hű, de jól érzem itt magam, és még a hangom sem ment el!”

Dalok, dedikálás

Benkő László zeneszerző vállalta, hogy a Kisalföld előfizetői közül az első száz CD vásárlójának Andrissal együtt dedikálja a hanglemezt. Érdemes tehát gyorsan hívni a 06-80/504-504-es ingyenes telefonszámot. A „Dalokban élnek a fények” című korongon a legismertebb Máté Péter-slágerek mellett a Benkő–Trunkos szerezte új, kizárólag Andris számára írt címadó szerzemény is szerepel.