Ország-világ

2019.02.07. 10:38

Az orosz állam részesedést szerezhet a Tesla autógyárban

Bár csak minimális mértékben, de az orosz állam részesedést szerezhet az amerikai Tesla autógyártóban a Maxwell Technologies akkumulátorgyártó cégben lévő tulajdonrészén keresztül.

MTI

Erre azután kerülhet sor, hogy a Tesla részvénycsere formájában 218 millió dollárért lezárja a Maxwell Technologies akkumulátorgyártó felvásárlását.


A Maxwell Technologies korábban megvásárolta a kanadai Nesscap Energy céget, amelyben viszont 2011-ben részesedését vásárolt a részben orosz állami tulajdonban lévő Rusnano.


A Rusnanónak jelenleg 0,2 százalékos részesedése van a Maxwell Technologies cégben, amelyet ha részvénycsere-ügylet formájában megszerez a Tesla, akkor az orosz állam bekerül az amerikai járműgyártó tulajdonosi körébe.


A Tesla jelenleg a Panasonic akkumulátorait használja autóiban, de ha megszerzi a Maxwell Technologies céget, akkor az amerikai járműgyártó rövid időn belül elindíthatja saját akkumulátorgyártását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában