Ország-világ

2013.08.12. 16:33

˝Az ország elsőszámú uzsorása!˝ - Csányi perel, Lázár vállalja a felelősséget

˝Csányi Sándor az ország első számú uzsorása˝ – mondta Lázár János. Csányi feljelenti és beperli a miniszterelnökséget vezető államtitkárt, aki vállaja a felelősséget szavaiért.

14:08 - Lázár János kész a bíróság előtt is vállalni a felelősséget szavaiért

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár akár a bíróság előtt is vállalja a felelősséget szavaiért.

"Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé" - közölte az MTI érdeklődésére az államtitkár kedden annak kapcsán, hogy Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít ellene egy sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt.

Lázár János hozzátette: szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről.
"Csányi Sándornak jó egészséget kívánok" - zárta szavait a fideszes politikus.

Lázár János hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjeként tartott sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása".

Hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".

Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg az államtitkár.

Ezt megelőzően Csányi Sándor egy július 24-ei sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érez-e politikai támadást ellene vagy a bankja ellen, azt válaszolta: nem érzi a politikai támadást a kormány részéről, úgy ítélte meg, nem történt olyan specifikus lépés, amely az OTP Bankot jobban sújtotta volna, mint a többi bankot.

"Néha 1-2 ember tesz ugyan megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon" - jegyezte meg, majd konkrétan Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt megemlítve, azt mondta, "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól intézte a trafikügyet".

13:45 - Csányi feljelenti és beperli Lázárt

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít Lázár János ellen a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt - erősítette meg a nol.hu információját bank kommunikációs főosztálya kedden az MTI érdeklődésére.

Lázár János hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása".

Hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".

Aki ilyen fontos ember az országban, annak
a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg az államtitkár.

Ezt megelőzően Csányi Sándor egy július 24-ei sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érez-e politikai támadást ellene vagy a bankja ellen, azt válaszolta: nem érzi a politikai támadást a kormány részéről, úgy ítélte meg, nem történt olyan specifikus lépés, amely az OTP Bankot jobban sújtotta volna, mint a többi bankot. "Néha 1-2 ember tesz ugyan megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon" - jegyezte meg, majd konkrétan Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt megemlítve, azt mondta, "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól intézte a trafikügyet".

A nol.hu cikke emlékeztet: az uzsora Magyarországon bűncselekmény, az ellene érvényes szabályok szigorítását pedig pont a Fidesz-frakció szavazta meg, [namelink name="Lázár János"] frakcióvezetősége idején.

Előzmények:

Nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve "lesajnáló", lenéző megjegyzését, hiszen "mégiscsak ő az ország első számú uzsorása" - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva.

Hozzátette: [namelink name="Csányi Sándor"] bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".

Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetését augusztus 1-je óta ellátó kormánybiztos sajtótájékoztatót tart az NFÜ épületében,

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetését augusztus 1-je óta ellátó kormánybiztos sajtótájékoztatót tart az NFÜ épületében.
Fotó: MTI/Beliczay László

Arra utalva, hogy a megfogalmazásaiból kitetsző szigort kizárólag a devizahitelesek védelmében tanúsítja, azt is külön hangsúlyozta: szerinte a kormány szándéka ugyanilyen világos, mert szeretnének a devizahiteleseknek segíteni.

A kormány és a bankok között folyó, a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó megbeszélésekről újságírói kérdésre válaszolva azt is kifejtette: a kormány tárgyalásos úton születő megoldást kíván elérni a bankszövetséggel, de az világossá tette, hogy magát a kérdéses pénzügyi piaci terméket, a devizahitelt szeretnék megszüntetni.

Az index.hu azt írja, Lázár különösen jó hangulatban hagyta el a sajtótájékoztatót, csapatával kifelé menet azon viccelődtek, hogy milyen ügyesen sikerült kiosztani Csányit. "Ezért biztos beperel", mondta végül egyik munkatársa, amin egyszerre nagyot nevetett mindegyikük, majd beszálltak a szolgálati autóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában