Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test rugalmasabbá tételének, a fiatalság megőrzésének az évszaka.

A nyári napsugárzás okozta elsődleges esztétikai bőrprobléma a kollagén és elasztikus rostok károsodása, a pigmentfoltok megjelenése.
Itt az ideje tehát azoknak a kezelési formáknak, melyek a nyári napsugárzás miatt „tiltólistán”‘ voltak. A fokozott verejtékezéstől, napozókrémektől megvastagodott hámrétegtől intenzív mechanikai vagy kémiai peeling (mikrokristályos bőrcsiszolás, gyümölcssavas hámlasztás) segítségével szabadulhatunk meg, melynek hatása azonnali és látványos. Ugyanakkor a kezelés folyamán alkalmazott hatóanyagok jobban hasznosulnak és a rendezetlen kollagén- és elasztikus rostok újrarendeződnek. Ilyen, a hatóanyagok hasznosulását elősegítő módszerek: vákuummasszázs, ultrahangos és Mezo-lifting kezelés, fotorejuvenáció…

Sajnos egyre gyakoribb – a nyári napsugár hatására – a nemkívánatos pigmentfoltok megjelenése az arcbőrön. Ennek okát nehéz kideríteni, sokszor hormonális eltérés, fényérzékenyítő gyógyszer állhat a háttérben. Ilyenkor sokat segíthet a depigmentáló hatóanyagok mellett a szelektív fototermolízis (nagy energiájú felvillanó fény), fotorejuvenáció, mely hatására többszörösére nő a bőr felszívóképessége, eltűnnek a felszínesebb pigmentfoltok és értágulatok.

A bőr nem felejt ugyan, de meghálálja a gondoskodást. Aki kipróbálja ezeket a „szépségre hangoló” kezeléseket – nem mindennapos kozmetikai élményben lesz része.

Ez több mint ápolás, magas szintű gondoskodás!

Passné Bélavári Zsuzsanna

Földrengés volt Somogyban
A Richter-skála szerinti 3,5-es földmozgást a lakosság ugyan érzékelte, de károkról nem érkezett bejelentés.
Novák Katalin a Hír TV vendége lesz
A műsor szerdán 19:30-tól látható.
Új eszközöket kapnak a játszóterek
A járványhelyzet alatt sem áll meg minden Domaszéken, a be­­ruházások, a fejlesztések a saját ütemükben zajlottak.
Sagnol szerint csak irigykedhetnek a németekre
A korábbi francia válogatott labdarúgó szerint hiba volt befejezni a bajnokságot.
Kocsis Máté: a nemzeti összetartozás ügye nem arra való, amire felhasználták
A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán közzétett bejegyzésében tisztázta a baloldal és a liberális média csúsztatásait.
Ősi titkokat tár fel a Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata
Kiderült, hogy a 2000 éves pergamen- és papirusztekercsek egy része nem helyben készült, hanem odavitték őket.