Ország-világ

2007.10.01. 16:19

Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test rugalmasabbá tételének, a fiatalság megőrzésének az évszaka.

A nyári napsugárzás okozta elsődleges esztétikai bőrprobléma a kollagén és elasztikus rostok károsodása, a pigmentfoltok megjelenése.
Itt az ideje tehát azoknak a kezelési formáknak, melyek a nyári napsugárzás miatt „tiltólistán"' voltak. A fokozott verejtékezéstől, napozókrémektől megvastagodott hámrétegtől intenzív mechanikai vagy kémiai peeling (mikrokristályos bőrcsiszolás, gyümölcssavas hámlasztás) segítségével szabadulhatunk meg, melynek hatása azonnali és látványos. Ugyanakkor a kezelés folyamán alkalmazott hatóanyagok jobban hasznosulnak és a rendezetlen kollagén- és elasztikus rostok újrarendeződnek. Ilyen, a hatóanyagok hasznosulását elősegítő módszerek: vákuummasszázs, ultrahangos és Mezo-lifting kezelés, fotorejuvenáció…

Sajnos egyre gyakoribb – a nyári napsugár hatására – a nemkívánatos pigmentfoltok megjelenése az arcbőrön. Ennek okát nehéz kideríteni, sokszor hormonális eltérés, fényérzékenyítő gyógyszer állhat a háttérben. Ilyenkor sokat segíthet a depigmentáló hatóanyagok mellett a szelektív fototermolízis (nagy energiájú felvillanó fény), fotorejuvenáció, mely hatására többszörösére nő a bőr felszívóképessége, eltűnnek a felszínesebb pigmentfoltok és értágulatok.

A bőr nem felejt ugyan, de meghálálja a gondoskodást. Aki kipróbálja ezeket a „szépségre hangoló" kezeléseket – nem mindennapos kozmetikai élményben lesz része.

Ez több mint ápolás, magas szintű gondoskodás!

Passné Bélavári Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában