kínos

2020.05.29. 10:39

Azt sem tudják a románok, hol nyugszanak hőseik (videó)

Tévedésből az orosz emlékművet koszorúzták meg.

Egyszerűen eltévedtek a hősök napján a tordai civil szervezetek és a katonaság ünneplőbe öltözött képviselői – számol be a Főtér.

A nap legviccesebb híre Tordáról érkezett be, ahol – mint a legtöbb településen – a helyi civil szervezetek és a katonaság képviselői koszorúzni indultak a Hősök Napja alkalmából, de a tisztelgés nem sikerült a legjobban – írja a portál.

A díszes társaság eltévedt a temetőben, és a hősi halált halt román katonák helyett az orosz katonák emlékművét koszorúzták meg. Volt ott minden: katonai tiszteletadás, rövid beszédek, sőt, egy pap is imát mondott. Persze háttal a román katonák emlékhelyeinek – részletezte a történteket a lap.

Mint írják, ezt követően megérkezett egy hölgy és leteremtett mindenkit, hogy még azt sem tudják, hol nyugszanak a román nemzet hősei. A kínos történet állítólag úgy végződött, hogy a tájékozatlan ünneplők végül áthordták a koszorúkat a megfelelő helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában