Ország-világ

2007.05.17. 16:19

Balettcipő kontra motoroscsizma

Előbb-utóbb minden kiderül. Bár nem titkolta szenvedélyét, nem is reklámozta a társulatban, mára már mindenki tudja: Pátkai Balázs Harangozó-díjas magántáncos motorozik.

A túlzott veszély miatt ugyanúgy nem ajánlatos táncosoknak a motorozás, mint a sí. A Győri Balettben mégis terjed a motorsport és nem csak a férfiak körében, Szalai Judit balerina nemrég tette le a vizsgát.
Pátkai Balázs is úgy kezdte, mint mindenki: kisgyerekként vágyakozva nézte a motorokat és álmodozott. Aztán hat évvel ezelőtt spórolt pénzén megvette az első 600 köbcentist. A próbák és előadások rendszertelen időbeosztása miatt nehéz „bandázni", de egy-két motoroscimbora mindig kapható a kedvenc veszprémi túrához.

A sebesség és a szabadság szerelme nem mehet a biztonság rovására, Balázs tudja, hogy a táncból, a testéből él. Az előírt védőfelszerelések nélkül nem indul el hosszabb útra és vakmerő manőverekbe nem kezd bele.

És hogy mennyire tartják macsónak a motoros fickókat a hölgyek? Balázs csak mosolyog és megnyugtat, hogy a sisak miatt nem ismerik fel, nem tudják, kinek a testét rejti a bőrszerkó...

Pátkai Balázst a péntek-szombat-vasárnapi Purim-előadások férfifőszerepében a Győri Nemzeti Színházban leplezetlen pillantásokkal illethetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában