Ország-világ

2008.02.11. 16:56

Baltával csonkítottak meg egy kutyát

Baltával csonkítottak meg egy kutyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjénen. Az orvosok szerint a brutális állatkínzás még hetekkel ezelőtt történhetett, de csak vasárnap találták meg a vérbe fagyott állatot.

Így is sikerült megmenteniük. Az Állatbarát Alapítvány vezetője úgy tudja egy helybeli férfi verte agyba-főbe a kutyát, aki ezzel még el is dicsekedett egy kocsmában. Az Alapítvány vezetője hétfőn állatkínzás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A kutyát sokkos állapotban vitték a nyíregyházi állatkórházba vasárnap. A vizsgálatok szerint majdnem szétvágták az orrát, eltörték a mellső lábát, a másikról pedig levágtak két újpercet és több ütésnyom is találtak rajta az orvosok. A sebei alapján már két hete kóborolhatott így, mire megtalálták.

Az Állatbarát Alapítványt egy kállósemjéni postás értesítette vasárnap, mert azt hitte, elütötték a kutyát. Inántsy Pap Sándor az Állatbarát Alapítvány vezetője, miután elment a sérült állatért, azonnal látta, hogy megkínozták. Ezt megerősítették neki a környéken lakók is, akik azt mondták egy helyi férfi dicsekedett korábban azzal a kocsmában, hogy sarokba szorított egy kutyát, amit a fejszéjével agyba-főbe vert.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért bántották a kutyát. Rá még várhatóan műtetek sora és több hónapos gyógykezelés vár. Az már kiderült, hogy a korábbi gazdája meghalt, ezért várhatóan gyógyulása után újabb gazdát keresnek majd neki.

Az Állatbarát Alapítvány vezetője állatkínzás miatt feljelentést tett a rendőrségen. Ha sikerül elfogni azt, aki megcsonkította a kutyát akár 2 év börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában