jótékonyság

2021.05.17. 10:15

Bejegyezték a Covid-árvákat támogató Regőczi István Alapítványt

Herczegh Anita, a kuratórium elnöke örömmel látta, hogy a magyarok egységesen fontosnak látják az árvák segítését. Már most több száz felajánlás érkezett.

Budapest, 2021. május 12. Áder János köztársasági elnök, a Regõczi István Alapítvány alapítója, valamint felesége, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána magyar fizikus, klímakutató, az alapítvány kurátorai (b-j) a Sándor-palotában 2021. május 12-én. Megkezdi mûködését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítõ Regõczi István Alapítvány - jelentette be az államfõ. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Pár hét alatt bejegyezte a bíróság az Áder János és felesége által alapított Regőczi István Alapítványt, amely a járvány miatt árvaságra jutott gyermekeken szeretne segíteni. Erről a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának az elnöke beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában – írja a Magyar Nemzet.

A várakozási időt munkával töltötték, hiszen számos bejelentés, valamint rengeteg felajánlás érkezett már korábban is az elnökséghez. Jelenleg azon vannak, hogy kialakítsák a megfelelő kapcsolati hálót, hogy más szervezetekkel együttműködve tudjanak segíteni. A helyi ismeretek hiányában fontos számukra, hogy együtt dolgozzanak adott esetben a polgármesterekkel, az iskolaigazgatókkal vagy a különböző szeretetszolgálatokkal, mert ők vannak tisztában a családok helyzetével.

Herczegh Anita elmondta: több mint ötszáz család és mintegy nyolcszáz gyermek megsegítéséról van szó.

A köztársasági elnök és felesége saját forrásból ötmillió forintot ajánlottak fel, de rengeteg felajánlás érkezett az alapítványhoz, ezeket jelenleg dolgozzák fel. A kuratórium három hölgyből áll, Herczegh Anita mellett Bagdy Emőke pszichiáter és pszichológus, valamint Ürge-Vorsatz Diána klímakutató alkotják, akik egyből igent mondtak a felkérésre, hiszen számukra is egyértelmű volt, hogy segíteni kell az árvákon.

Remélik, sikerül teljesíteni a céljukat, hogy 18 éves korukig kövessék a fiatalokat.

– Nem véletlenül példaképünk Regőczi atya vagy Böjte Csaba testvér, mert ők is úgy vágtak bele az árvákat segítő feladatba, hogy ezt meg kell csinálni, fel kell vállalni ezt a feladatot, hogy miből, az majd valahogyan megoldódik – mondta a kuratórium elnöke.

A kormányzat is látja ezt a gondot, és egységesen minden gyermeknek több mint duplájára emelték az árvaellátást.

Herczegh Anita elmondása szerint az alapítvány abban próbál többet adni, hogy ők egy személyre szólóbb segítséget szeretnének nyújtani, hiszen van, akinek nem feltétlen az anyagi, inkább pszichológiai segítségre van szüksége például, vagy nyaraltatási hozzájárulásra, az üdülés megszervezésére. Hozzátette, nagyon örült, és

nagyon jó volt látni, hogy a magyar emberek mind egységesen fontosnak tartják az árvák segítését, és köszöni mindenkinek a hozzájárulást.

A köztársasági elnök és felesége a múlt hónapban jelentették be, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus-járvány idején árván maradt gyermekek megsegítése céljából. Szinte rögtön a kezdeményezés mellé állt Szörényi Levente, Bródy János és Feke Pál, akik közös jótékonysági koncerttel támogatják a Covid-árvákat. Az alapítvány honlapján található elérhetőségeken pedig bárki felajánlhatja segítségét.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (balról), a Regőczi István Alapítvány alapítója, valamint felesége, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána magyar fizikus, klímakutató, az alapítvány kurátorai a Sándor-palotában 2021. május 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában