Hallgassa élőben!

Bennégett egy férfi egy családi házban a fővárosban

Krízislakást ajánlott fel Németh Szilárd, Csepel polgármestere a kerületben történt két tűzeset után az érintett családoknak.

Krízislakást ajánlott fel Németh Szilárd, Csepel polgármestere a kerületben történt két tűzeset után az érintett családoknak – tájékoztatta a XXI. kerület alpolgármestere kedd este az MTI-vel. A kerület által felajánlott azonnali segítséget csak a Hajós utcai tragikus tűzeset túlélői veszik igénybe; az Erdősor utcai tűzesetben érintett öttagú család átmenetileg rokonokhoz költözött – közölte Ábel Attila. A Hajós utcában egy 120 négyzetméteres családi ház gyulladt ki, ahol egy 70 év körüli férfi összeégett holttestét találták meg a tűzoltók. A házból két füstmérgezett sérültet is kihoztak ki; őket a helyszínen ellátták. Az elődleges vizsgálatok alapján a tragédiát egy eloltatlan cigaretta okozta. Az Erdősor utcában egy négyemeletes panelház legfelső szintjén keletkezett lakástűz.

A lángokat sikerült megfékezni; a negyedik emeleten lakók nem voltak otthon; csak egy kutyát kellett kimenteniük a tűzoltóknak – közölte nem sokkal az eset után Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Csak egy irányba közlekedhetünk a Belvárosi hídon
Augusztus 1-jén, vagyis vasárnap újabb forgalmi változások léptek érvénybe a Híd utca felújítása miatt, melyek a tervek szerint augusztus 22-ig tartanak.
A döntős helyek mutatják az erőnket – Sós Csaba
Egyetlen ember szállította a két magyar úszóérmet Tokióban, ám Sós Csaba szövetségi kapitány határozottan állítja, hogy nem csak egy nagy úszónk van.
12 órát is várakoztak a hétvégén a határon
Csütörtök óta folyamatos a várakozás a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak.
A szoptatásért sétáltak
Az Anyatejes Táplálás világhetét 1992 óta augusztus első hetében ünnepeljük.
Összefogtak a családokért a civilek Szegváron - Fotók
50 kiló burgonyából és 160 tojásból helyben kisütött tócsni, palacsintából pedig 500 darab fogadta szombaton egész nap a családokat a szegvári Károlyi kastély kertjében.
A mianmari junta vezetője többpárti választásokat ígér
A katonaság fél éve buktatta meg a kormányt, az országban azóta bizonytalan a politikai helyzet.